Τουλάχιστον δύο δεκαετίες ζωής για τα Volkswagen με θερμικό κινητήρα

Τουλάχιστον δύο δεκαετίες ζωής για τα Volkswagen με θερμικό κινητήρα

Η Volkswagen θα παρουσιάσει την τελευταία γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026, αλλά θα συνεχίσει να τους εξελίσσει και να τους χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια.

Ο Όμιλος Volkswagen θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα μέχρι τουλάχιστον το 2040, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο ο προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος, διορθώνοντας έτσι την παρερμηνεία της δημοσίευσης περί τερματισμού των αυτοκινήτων του Ομίλου VW με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2026.

Ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου, Michael Jost, ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι «Ο Όμιλος Volkswagen θα τερματίσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2026». Αυτό οδήγησε σε εικασίες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η VW θα καταργούσε σταδιακά τα συμβατικά της μοντέλα, με αρχή από το 2026.

Ωστόσο, ο Dr Frank Welsch, μέλος του Δ.Σ. από το Τμήμα Τεχνικής Εξέλιξης, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις λέγοντας ότι δεν θα σταματήσουν να κατασκευάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2026. «Αυτό που είπε ο κ. Jost αναφερόταν στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και την εξέλιξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας που συνδυάζεται με θερμικό κινητήρα. Υπήρχε μια ευρωπαϊκή «ματιά» στα σχόλια του. Θα υπάρχουν ακόμα περιοχές στον πλανήτη, όπως η Αφρική για παράδειγμα, όπου θα πουλάμε συμβατικά αυτοκίνητα για πολλά χρόνια».

Και συνέχισε ο κ. Welsch λέγοντας ότι ακόμα εξελίσσουν μια μεγάλη γκάμα κινητήρων για μοντέλα που θα καταναλώνουν βενζίνη, πετρέλαιο, CNG ή θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. Επιπλέον, πάρα το γεγονός ότι τα άμεσα σχέδια του Ομίλου θέλουν το 25% της συνολικής γκάμας να είναι ηλεκτρικά, υπάρχει ένα 75% της γκάμας, αναφέρει ο κ. Welsch, που πρέπει να πληροί τις διάφορες αγοραστικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube