TomTom IndiGO, νέο «κόκπιτ» για το αυτοκίνητο [video]

TomTom IndiGO, νέο «κόκπιτ» για το αυτοκίνητο [video]

Η ολλανδική εταιρεία αποκαλύπτει το ψηφιακό πιλοτήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Βασισμένο στο Android Automotive, το TomTom IndiGO ενσωματώνει τα πάντα στην οθόνη αφής.

TomTom IndiGO

Το νέο TomTom IndiGO έρχεται να δώσει τον απαραίτητο τεχνολογικό διασκελισμό στην ψηφιακή επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητό του, τα άλλα αυτοκίνητα και τις υποδομές. Αλλά και μια ισχυρή βάση εξέλιξης σε όποιον κατασκευαστή ενδιαφέρεται. 

Είναι πλέον αμέτρητες οι φορές που έχουμε επικρίνει το περιβάλλον πολυμέσων και τα ψηφιακά όργανα που έχουν σχεδιαστεί από τους κατασκευαστές. Πολύ αργά, ελάχιστα διαισθητικά, ξεπερασμένα μέσα σε λίγους μήνες από το λανσάρισμά τους… Αυτά τα λειτουργικά συστήματα τις περισσότερες φορές εξελίσσονται in-house από τις αυτοκινητικές φίρμες που εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμία δραστηριοποιούμενες στην ψηφιακή τεχνολογία, ένα πεδίο που η εμπειρογνωσία τους είναι περιορισμένη. Ως εκ τούτου πολλές φορές υποφέρει.

Οι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις δικές τους εφαρμογές πάνω στη βάση του TomTom IndiGO

Αυτό ήταν που ώθησε τους τεχνολογικούς γίγαντες (ιδιαίτερα την Google) να επενδύσουν σε αυτό το τμήμα της ψηφιακής τεχνολογίας στην καμπίνα. Εκτός όμως από την Google, ένα όνομα κομμάτι πιο απροσδόκητο έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο. Η TomTom με το νέο TomTom IndiGO ανακοινώνει το πρώτο της Digital Cockpit για όποιον κατασκευαστή θα επιθυμούσε να μην επενδύσει σε αυτές τις τεχνολογίες. Αλλά και που θα μπορούσε να εξελίξει το δικό του οικοσύστημα, με σημείο εκκίνησης το TomTom IndiGO.

TomTom IndiGO

«Μάθαμε με τα χρόνια ότι η ανάπτυξη λογισμικού μπορεί να είναι αργή και δαπανηρή για τους κατασκευαστές. Το TomTom Indigo είναι η τέλεια απάντηση στις ανάγκες των πελατών μας», λένε οι άνθρωποι της TomTom. Μια εταιρεία που δεν είναι άγνωστη ποσότητα για τους κατασκευαστές, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν ήδη μακρόχρονη συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία στην πλοήγηση.

Το TomTom IndiGO αποτελείται από ψηφιακά όργανα που ενσωματώνουν πλοήγηση και μια κεντρική οθόνη αφής που συνδυάζει όλα τα εργαλεία άνεσης και πολυμέσων. Με τη βασική σκέψη προσανατολισμένη στο μέλλον, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το TomTom IndiGO έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αφήνει στους κατασκευαστές πλήρη ελευθερία να αναπτύξουν εφαρμογές επί του EV.

Πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η TomTom ξεκίνησε με το Android OS. Οπότε αν κάποιος παρατηρήσει ομοιότητες με το περιβάλλον πολυμέσων των πρόσφατων Renault Mégane E-Tech και Volvo XC40 Recharge (τα οποία βασίζονται στο Google Automotive, που με τη σειρά του βασίζεται στο Android), είναι επομένως απολύτως φυσιολογικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube