Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η κορυφαία Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 με τους 280 PS και ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 km σε αστικές συνθήκες, ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η γκάμα της Αlfa Romeo Tonale στην Ελλάδα εμπλουτίστηκε με την κορυφαία υβριδική έκδοση Plug-in Hybrid Q4.

Εμφανισιακά, η plug-in hybrid Tonale ξεχωρίζει μεταξύ άλλων, από το νέο «εξηλεκτρισμένο» biscione στο πίσω αριστερό τζάμι, πάνω από τη θυρίδα φόρτισης.

Κάτω από το καπό, το υβριδικό της σύστημα αποτελείται από έναν 1.3 lt τούρμπο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 180 PS που συνδυάζεται με ένα αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 122 PS και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς.

Το υβριδικό σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία χωρητικότητας 15,5kWh προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 km στην πόλη. Επιπλέον, η plug-in hybrid Tonale μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 135 km/h.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

H πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4kW ισχύος. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 280 PS και το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 6,2". Η τελική ταχύτητα με τη σειρά της αγγίζει τα 206 km/h.

Για χάρη της plug-in έκδοσης ο επιλογέας οδηγικού προφίλ D.N.A. έχει επαναπροσδιοριστεί. O οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στη ρύθμιση Dynamic που προσφέρει τις βέλτιστες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση των χειριστηρίων, την ισορροπημένη Natural και την Advance Efficiency για μέγιστη αποδοτικότητα και ανάκτηση ενέργειας, ιδανική για την κίνηση σε αστικές συνθήκες.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι διαθέσιμη στην έκδοση Veloce και στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση Edizione Speciale. Στα μέσα του έτους, η γκάμα του μοντέλου αναμένεται να συμπληρωθεί και με τις υπόλοιπες εκδόσεις εξοπλισμού που είναι ήδη διαθέσιμες με τους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι εκδόσεις της Tonale καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 160.000 km και 8ετή έως 160.000 km για τη μπαταρία του plug-in hybrid συστήματος.

H τιμή εκκίνησης της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι οι €55.900 για την έκδοση Edizione Speciale.

Νέα Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4
Έκδοση Τιμή
EDIZIONE SPECIALE 1.3 AT 280HP PHEV Q4 €55.900
VELOCE 1.3 AT 280HP PHEV Q4 €58.100

 

Πηγή: Alfa Romeo

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube