Τα αυτόνομα οχήματα της Jaguar Land Rover προειδοποιούν για κάθε τους κίνηση [video]

Τα αυτόνομα οχήματα της Jaguar Land Rover προειδοποιούν για κάθε τους κίνηση [video]

Στα πλαίσια της έρευνας για το πώς τα αυτόνομα μοντέλα θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πεζών

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε μια νέα λειτουργία των αυτόνομων πρωτοτύπων της, τα οποία προετοιμάζουν τους πεζούς για την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Τα συγκεκριμένα πρωτότυπα είναι κατασκευασμένα από την Aurrigo και το προηγούμενο καλοκαίρι τα είχαμε δει με πρόσθετα "μάτια", με τα οποία έκαναν νόημα στους πεζούς. Η νέα προσέγγιση της Jaguar Land Rover είναι μάλλον πιο αποτελεσματική και σίγουρα πιο κομψή αισθητικά.

Οι γραμμές που προβάλλονται στο δρόμο αλλάζουν διάταξη και πυκνότητα ανάλογα με την κατεύθυνση και την ταχύτητα του οχήματος. Για παράδειγμα όταν το πρωτότυπο σταματά, οι γραμμές γίνονται πυκνές, όταν επιταχύνει αραιώνουν και όταν στρίβει δείχνουν προς τη κατεύθυνση που θα κινηθεί. Στο μέλλον, οι προβολές θα μπορούσαν επίσης να προειδοποιούν τους πεζούς για εμπόδια ή για ενδεχόμενες αλλαγές της προγραμματισμένης πορείας.

Το σύστημα εξελίχθηκε από ομάδα ειδικών μηχανικών του τμήματος Future Mobility, στα πλαίσια της έρευνας για το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτόνομα οχήματα, αφού σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το 41% των οδηγών και των πεζών ανησυχούν για το πώς θα μοιράζονται το δρόμο με αυτά.

Στόχος του προγράμματος είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων μέσω καλύτερης επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube