Συνεργασία FCA-Google-Samsung σε ένα παγκόσμιο σύστημα συνδεσιμότητας

Συνεργασία FCA-Google-Samsung σε ένα παγκόσμιο σύστημα συνδεσιμότητας

Στόχος η παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας αλλά και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. 

H FCA ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από την Google και την Samsung για να συνδέσει όλα τα οχήματά της μέχρι το 2022. Στόχος δεν είναι μόνον να παρέχονται μέσω αυτής της συνεργασίας υπηρεσίες μουσικής και βίντεο, αλλά να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για άλλες υπηρεσίες, όπως το car-sharing και η αυτόνομη οδήγηση. 

Η επιλογή της FCA είναι αντί να χρησιμοποιήσει ένα «μείγμα» λογισμικών, να βασιστεί πάνω στο λειτουργικό Android της Google, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιήσει μία ψηφιακή πλατφόρμα που θα βασίζεται σε cloud της Harman, η οποία ανήκει στην Samsung Electronics Co Ltd.

Η FCA δήλωσε ότι θα δρομολογήσει τις νέες δυνατότητες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύστημα θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες «προβλέποντας ανάγκες συντήρησης, εντοπίζοντας τα κοντινά βενζινάδικα στη διαδρομή τους και σταθμούς φόρτισης και παρέχοντας πληροφορίες για εστιατόρια κτλ. Όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

Η FCA, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της όπως η General Motors και η Ford, δεν έχει επενδύσει μέχρι στιγμής σε τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση, κάτι που την καθιστά ανεξάρτητη στο να λαμβάνει αποφάσεις και της δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομέί πόρους για να επενδύσει όπου αυτή κρίνει καλύτερα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube