Στους Ολυμπιακούς Aγώνες στο Παρίσι, οι πρώτες εναέριες επανδρωμένες πτήσεις!

Στους Ολυμπιακούς Aγώνες στο Παρίσι, οι πρώτες εναέριες επανδρωμένες πτήσεις!

Η Volocopter σε συνεργασία με την γαλλική κυβέρνηση, θα ξεκινήσουν επίσημα τις επανδρωμένες εναέριες πτήσεις, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024!

Η εναέρια κινητικότητα είναι ένα βήμα πριν την εφαρμογή της! Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία Volocopter θέτει σε εφαρμογή το πλάνο Volocity, μεταφέροντας επιβάτες από αέρος για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το 2024. 

Η σχέση που υπάρχει μεταξύ της γερμανικής εταιρείας εναέριων μέσων και της γαλλικής κυβέρνησης δεν είναι νέα. Ήδη από το καλοκαίρι του 2021, ένα πρωτότυπο eVTOL όχημα (ηλεκτρικό, κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης) γνωστό ως «Volocopter 2x», είχε ολοκληρώσει μια πτήση 3’ κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Air Paris». 

volocopter

Αυτά τα 3’ ήταν αρκετά για να καλύψουν 500 m απόστασης, με μάξιμουμ ταχύτητα 30 km/h, με το πρωτότυπο μοντέλο να πετάει σε ύψος 30 m από το έδαφος. Το συγκεκριμένο επίτευγμα, υπήρξε ιστορικό για τον τον αναδυόμενο ευρωπαϊκό τομέα UAM (Urban Air Mobility/Αστική Εναέρια Κινητικότητα). 

Ένα χρόνο αργότερα, η Γαλλία υπήρξε ξανά στο επίκεντρο ενός ακόμα πιο σύνθετου αυτή τη φορά εγχειρήματος. Ένα πιο εξελιγμένο e-VTOL μοντέλο της Volocopter, το Νοέμβριο του 2022, πραγματοποίησε επανδρωμένη πτήση με πραγματικούς επιβάτες, από το αεροδρόμιο Pontoise-Cormeilles, κοντά στο Παρίσι, έως τον τερματικό σταθμό της Volocopter. Απόσταση διπλάσια από την προηγούμενη που είχε επιτύχει το προκάτοχο μοντέλο και με υψηλότερη ταχύτητα κίνησης.  

volocopter

Το Παρίσι είναι πλέον και με κάθε επισημότητα, ο τόπος όπου η Volocopter θα ξεκινήσει επίσημα τις εναέριες επιχειρήσεις... ταξί. Το πρότζεκτ ονομάζεται Volocity και θα «πετάξει» στο γαλλικό ουρανό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού,το 2024. 

Η φιλόδοξη προσπάθεια, θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση σε περιορισμένο εύρος και κοινό, με στόχο από το 2025 να τεθεί και επίσημα στις υπηρεσίες του κοινού! Όσο για τις γαλλικές αρχές, είναι σίγουροι ότι το Παρίσι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πλήρως το μοντέλο της αστικής εναέριας κινητικότητας, αλλάζοντας μια για πάντα όλα όσα γνωρίζαμε στις μετακινήσεις μας. 

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητικότητας έχει δείξει και η Ιταλία, η οποία μέσω υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών έχει προχωρήσει σε επαφές με τη Volocopter προκειμένου το πρότζεκτ Volocity να βρει εφαρμογή, από το κέντρο της Ρώμης έως το αεροδρόμιο Fiumicino. 

Το ιπτάμενο όχημα (e-VOLT) της Volocopter μπορεί να μεταφέρει σε πρώτη φάση έως δυο επιβάτες.  Φέρει 18 ρότορες, οι κινητήρες του τροφοδοτούνται από 9 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, με τη Volocopter να υπόσχεται μάλιστα πέρα από γρήγορους χρόνους επαναφόρτισης και δυνατότητα αντικατάστασης των μπαταριών, με νέες πλήρως φορτισμένες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube