Škoda Octavia: Νέες λύσεις συνδεσιμότητας και ασφάλειας [video]

Škoda Octavia: Νέες λύσεις συνδεσιμότητας και ασφάλειας [video]

Η Skoda αποκάλυψε τα νέα συστήματα επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ασφάλειας που θα λανσαριστούν στο ανανεωμένο Octavia.

Το ανανεωμένο Skoda Octavia θα διαθέτει μια σειρά από νέα ηλεκτρονικά συστήματα, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ασφάλεια οδηγού και επιβατών, κάτω από την ομπρέλα Skoda Connect.

Στην κατηγορία Infotainment Online περιλαμβάνεται το σύστημα Online Traffic Information, διαθέσιμο στα συστήματα πλοήγησης Amundsen και Columbus, το οποίο ενημερώνεται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον δρόμο που έχει επιλέξει ο οδηγός και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Ενημερώνει ακόμα τον οδηγό για την τιμή του καυσίμου σε κάθε πρατήριο, για χώρους στάθμευσης, για τον καιρό και για ειδήσεις. Μέσα από το σχετικό portal του Skoda Connect, ο οδηγός μπορεί να καθορίσει μια διαδρομή με κάθε λεπτομέρεια στον υπολογιστή, από την άνεση του σπιτιού του, και να στείλει απευθείας στο σύστημα πλοήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Skoda Octavia RS 2.0 TDI DSG

Με το σύστημα Care Connect το αυτοκίνητο ειδοποιεί αυτόματα το τηλεφωνικό κέντρο της Skoda σε περίπτωση ατυχήματος, έτσι ώστε να ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η υπηρεσία Proactive Services ειδοποιεί αυτόματα τον ιδιοκτήτη όταν το αυτοκίνητο χρειάζεται συντήρηση. Με την αντίστοιχη εφαρμογή Skoda Connect στο smartphone του, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως αν το αυτοκίνητό του είναι κλειδωμένο, αν είναι σβηστά τα φώτα και αν είναι κλειστές οι πόρτες. Και βέβαια, να αποθηκεύει τη θέση στάθμευσης για να βρίσκεις εύκολα το αυτοκίνητό του, αλλά και να ενεργοποιεί την κόρνα ή να ανάβει τα φώτα από μακριά, αν έχει ξεχάσει να το κάνει.

Στο ανανεωμένο Skoda Octavia θα δώσει το «παρών» και το εξελιγμένο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Front Assist, για αποφυγή συγκρούσεων στην πόλη και τον εντοπισμό πεζών, με ταχύτητα από 10 έως 60 km/h. Επιπλέον θα υπάρχει το Blind Spot Detect, για ανίχνευση εμποδίων στη νεκρή γωνία, και το Rear Traffic Alert, για εντοπισμό οχημάτων κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρο στάθμευσης.

[Πηγή: Skoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube