Σημαντική διάκριση για τη Mercedes-AMG [video]

Σημαντική διάκριση για τη Mercedes-AMG [video]

To εργοστάσιο στο Affalterbach κατέκτησε τον τίτλο του «Factory of the Year».

Από το 1992 διοργανώνεται ο θεσμός βράβευσης του καλύτερου εργοστασίου. Στον διαγωνισμό μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όποια εταιρεία θέλει με μόνη προϋπόθεση να απασχολεί περισσότερους των 100 υπαλλήλους. Για φέτος, τη διεθνή αυτή διάκριση του «Factory of the Year» κέρδισε επάξια το εργοστάσιο στο Affalterbach που κατασκευάζει τους κινητήρες της  Mercedes-AMG.

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το προϊόν το οποίο παράγει (εν προκειμένω τους κινητήρες), αλλά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί κατασκευάζονται. Η Mercedes-AMG δημιούργησε μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, στην οποία όμως οι συγκεκριμένοι κινητήρες εξακολουθούν να συναρμολογούνται στο χέρι.

Ο Emmerich Schiller, COO της Mercedes-AMG GmbH, τονίζει πως ενώ διατηρήθηκε η χειροποίητη διαδικασία, αναβαθμίστηκαν πλήρως οι συνθήκες εργασίας. ΟΙ εργαζόμενοι απολαμβάνουν καταρχήν ένα ιδανικό περιβάλλον, πολύ καλά οργανωμένο. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το περιβάλλον εργασίας τους ως «μπλε ουρανό», χαρακτηρισμός με τον οποίο θέλουν  να σηματοδοτήσουν την πλήρη απουσία καλωδίων που κρέμονται από την οροφή όπως σε άλλα εργοστάσια.

Αυτό επετεύχθη καθώς όλα τα κλειδιά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης ενός κινητήρα είναι ασύρματα. Έτσι πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα βελτιώνεται σημαντικά και η ευελιξία και κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητα της όλης διαδικασίας.

Κάθε εργαλείο είναι συνδεδεμένο μέσω WiFi με την κεντρική μονάδα ελέγχου της παραγωγής. Έτσι σημαντικές εντολές, όπως για παράδειγμα αυτή που λέει πόση δύναμη πρέπει να ασκεί ένα κλειδί σφίγγοντας μια βίδα, ελέγχεται από μια κεντρική μονάδα, αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα λάθους. Με αυτόν τον τρόπο, η ποιότητα της κάθε εργασίας είναι εξασφαλισμένη στο 100%.

Για να δουλεύουν ακόμη πιο απρόσκοπτα, οι τεχνικοί της Mercedes-AMG έχουν στη διάθεσή τους ο καθένας από ένα αυτοκινούμενο καρότσι, το οποίο έχει πάνω όλα όσα χρειάζεται για να εργαστεί στο συγκεκριμένο σημείο της γραμμής παραγωγής. Το καρότσι αυτό κινείται αυτόνομα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής, καθοδηγούμενο από ένα σύστημα GPS.

Tα καρότσια έχουν προηγουμένως φορτωθεί με όλα τα απαραίτητα μέρη του κινητήρα στο κέντρο εφοδιασμού της Mercedes-AMG στο Marbach και παραδίδονται στη γραμμή παραγωγής με βάση ακριβώς στη σειρά που απαιτεί η συναρμολόγηση. Η παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2, την κατανάλωση νερού και τα απόβλητα.

Τα πάντα στο Affalterbach είναι καινούργια, αλλά ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο: Κάθε κινητήρας φέρει το σήμα της AMG και την υπογραφή του τεχνικού που τον συναρμολόγησε. Και αυτό είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό ποιότητας και μοναδικότητας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube