node/37110

Σημαντική διάκριση για τη Mercedes-AMG [video]

To εργοστάσιο στο Affalterbach κατέκτησε τον τίτλο του «Factory of the Year».

Από το 1992 διοργανώνεται ο θεσμός βράβευσης του καλύτερου εργοστασίου. Στον διαγωνισμό μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όποια εταιρεία θέλει με μόνη προϋπόθεση να απασχολεί περισσότερους των 100 υπαλλήλους. Για φέτος, τη διεθνή αυτή διάκριση του «Factory of the Year» κέρδισε επάξια το εργοστάσιο στο Affalterbach που κατασκευάζει τους κινητήρες της  Mercedes-AMG.

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το προϊόν το οποίο παράγει (εν προκειμένω τους κινητήρες), αλλά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί κατασκευάζονται. Η Mercedes-AMG δημιούργησε μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής, στην οποία όμως οι συγκεκριμένοι κινητήρες εξακολουθούν να συναρμολογούνται στο χέρι.

Ο Emmerich Schiller, COO της Mercedes-AMG GmbH, τονίζει πως ενώ διατηρήθηκε η χειροποίητη διαδικασία, αναβαθμίστηκαν πλήρως οι συνθήκες εργασίας. ΟΙ εργαζόμενοι απολαμβάνουν καταρχήν ένα ιδανικό περιβάλλον, πολύ καλά οργανωμένο. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το περιβάλλον εργασίας τους ως «μπλε ουρανό», χαρακτηρισμός με τον οποίο θέλουν  να σηματοδοτήσουν την πλήρη απουσία καλωδίων που κρέμονται από την οροφή όπως σε άλλα εργοστάσια.

Αυτό επετεύχθη καθώς όλα τα κλειδιά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης ενός κινητήρα είναι ασύρματα. Έτσι πέρα από το οπτικό αποτέλεσμα βελτιώνεται σημαντικά και η ευελιξία και κατά συνέπεια και η αποτελεσματικότητα της όλης διαδικασίας.

Κάθε εργαλείο είναι συνδεδεμένο μέσω WiFi με την κεντρική μονάδα ελέγχου της παραγωγής. Έτσι σημαντικές εντολές, όπως για παράδειγμα αυτή που λέει πόση δύναμη πρέπει να ασκεί ένα κλειδί σφίγγοντας μια βίδα, ελέγχεται από μια κεντρική μονάδα, αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα λάθους. Με αυτόν τον τρόπο, η ποιότητα της κάθε εργασίας είναι εξασφαλισμένη στο 100%.

Για να δουλεύουν ακόμη πιο απρόσκοπτα, οι τεχνικοί της Mercedes-AMG έχουν στη διάθεσή τους ο καθένας από ένα αυτοκινούμενο καρότσι, το οποίο έχει πάνω όλα όσα χρειάζεται για να εργαστεί στο συγκεκριμένο σημείο της γραμμής παραγωγής. Το καρότσι αυτό κινείται αυτόνομα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής, καθοδηγούμενο από ένα σύστημα GPS.

Tα καρότσια έχουν προηγουμένως φορτωθεί με όλα τα απαραίτητα μέρη του κινητήρα στο κέντρο εφοδιασμού της Mercedes-AMG στο Marbach και παραδίδονται στη γραμμή παραγωγής με βάση ακριβώς στη σειρά που απαιτεί η συναρμολόγηση. Η παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2, την κατανάλωση νερού και τα απόβλητα.

Τα πάντα στο Affalterbach είναι καινούργια, αλλά ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο: Κάθε κινητήρας φέρει το σήμα της AMG και την υπογραφή του τεχνικού που τον συναρμολόγησε. Και αυτό είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό ποιότητας και μοναδικότητας.

node/39180

Drag Race: Mercedes-AMG E 63 S εναντίον BMW M5 Competition [video]

Δυο γερμανικά σπορ σεντάν με επιδόσεις που παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητα!

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Drag Race: Mercedes-AMG E 63 S εναντίον BMW M5 Competition [video]

Λίγο πριν παρουσιαστούν οι κορυφαίες εκδόσεις των ανανεωμένων premium E-Segment μοντέλων της Mercedes-Benz και της BMW, το κανάλι Full Throttle World οργάνωσε ένα Drag Race μεταξύ των απερχόμενων Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ και BMW M5 Competition.

Η BMW M5 Competition φορά twin-turbo V8 4,4 λίτρων με απόδοση 625 PS και 750 Nm ενώ ζυγίζει 1.865 kg. Αντίστοιχα, η Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ φορά twin-turbo V8 4,0 λίτρων με απόδοση 620 PS και 850 Nm, και ζυγίζει 1.880 kg. Και τα δύο μοντέλα έχουν τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στα χαρτιά, η M5 επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,3" έναντι 3,4" της E 63. 

Όπως αποδεικνύει το βίντεο, οι μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες είναι ακόμα καλύτερες, με την BMW να ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 2,95" και η Mercedes-AMG να χρειάζεται 3,25". Τα δύο γερμανικά σπορ σεντάν εντυπωσιάζουν με τους χρόνους στο 1/4 του μιλίου, οι οποίοι παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητα: 10,76" για την BMW και 11,2" για την Mercedes-AMG (!)

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις αντίστοιχες εκδόσεις επιδόσεων των ανανεωμένων Mercedes-Benz E-Class και BMW 5 Series που πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2020.

[Πηγή: Full Throttle World μέσω Motor1]

node/39115

Project Artemis: Το φιλόδοξο σχέδιο της Audi για ένα νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα

Στόχος της Audi είναι η διαδικασία σχεδιασμού και εξέλιξης toy project Artemis να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Project Artemis: Το φιλόδοξο σχέδιο της Audi για ένα νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα

O Markus Duesmann, μόλις δύο μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως CEO της Audi, ανακοίνωσε το project "Artemis" με το οποίο η γερμανική φίρμα σκοπεύει να εξελίξει ένα νέο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας σε χρόνο-ρεκόρ 4 ετών από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη γραμμή παραγωγής.

Το project Artemis θα επικεντρωθεί σε νέες τεχνολογίες για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, ενώ στόχος είναι η παρουσίαση μοντέλου παραγωγής το 2024, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα οικοσύστημα ιδεών και ένα αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο. Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί από το project θα χρησιμοποιηθεί ως χάρτης για την επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμόυ και εξέλιξης νέων μοντέλων του Volkswagen Group.

Υπεύθυνος για το φιλόδοξο project είναι ο Alex Hitzinger, ένας μηχανικός με πλούσιο βιογραφικό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Toyota Motorsport, Ford, Cosworth, Red Bull Technology, Porsche) και με εμπειρία στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης (Apple, VW Commercial Vehicles). Για την επίτευξη του στόχου, θα έχει πρόσβαση σε πόρους και τεχνολογία όχι μόνο από την Audi αλλά από ολόκληρο το Volkswagen Group. Η ομάδα εργασίας θα έχει μεγάλο βαθμό ελευθερίας και θα αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς που εργάζονται σε διάφορα σημεία του κόσμου - από την πατρίδα της Audi στο Ingolstadt, μέχρι τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο Markus Duesmann δήλωσε: «Οι μάρκες του Volkswagen Group είναι συνυφασμένες με εξαιρετικές τεχνολογίες - και έχουν προοπτικές για ακόμα περισσότερο. Με 75 ηλεκτρικά μοντέλα να βρίσκονται στα σχέδιά μας μέχρι το 2029, η σημερινή ηλεκτρική πρωτοβουλία του Volkswagen Group όπως είναι λογικό δεσμεύει όλους τους πόρους μας. Η προφανής ερώτηση είναι το πώς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε πρόσθετα τεχνολογικά σημεία αναφοράς, χωρίς να διακινδυνέψουμε την εξέλιξης των ήδη υπάρχοντων project και ταυτόχρονα να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες στις αγορές.»

«Θαυμάζω τον Alex Hitzinger για τις ικανότητές του στην καινοτομία και την εκτέλεση ενός project. Χρειαζόμαστε και τις δύο αυτές αρετές για να δημιουργήσουμε μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις. Επίσης, βασίζομαι στην ικανότητά του να ενσωματώσει μελλοντικά επιτεύγματα σε νέα προιόντα μαζί με τα κέντρα εξέλιξης των κύριων μαρκών του Volkswagen Group. Μεσοπρόθεσμα, περιμένω από το "Artemis" να μας προσφέρει ένα χάρτη για γρήγορη και ευέλικτη διαδικασία εξέλιξης νέων μοντέλων του ομίλου, με παρόμοια ευελιξία που συναντάμε σε μια αγωνιστική ομάδα.»

[Πηγή: Audi]