Πρότζεκτ Tesla Palladium: Νέα γενιά Model S και Model X

Πρότζεκτ Tesla Palladium: Νέα γενιά Model S και Model X

Ενσωματώνοντας σημαντικές αναβαθμίσεις για τα Model S και Model X, το πρότζεκτ Palladium πιθανόν να ανακοινωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο με την ευκαιρία της «Battery Day» του Καλιφορνέζου κατασκευαστή.

Tesla Model S & Model X

Στην Tesla, τα «μυστικά» πρότζεκτ πληθαίνουν. Έτσι ενώ το πρότζεκτ «Roadrunner» επικεντρώνεται στην άφιξη της νέας τεχνολογίας κυψελών (παραγωγή νέας μπαταρίας σε μαζική κλίμακα με κόστος $100 ανά kWh), το «Palladium» επικεντρώνεται ειδικά στα Model S και Model X. Σύμφωνα με το Electrek, το οποίο αποκαλύπτει τις πληροφορίες, αυτό το πρότζεκτ θα μοιραστεί μεταξύ των εργοστασίων του Fremont και του Gigafactory της Nevada. Και θα αφορά στη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής για τα Model S και Model X.

Βέβαια, οι φιλοδοξίες της Tesla χρειάζεται να επιβεβαιωθούν. Διότι, μπορεί μεν το Electrek να επιβεβαίωσε το πρότζεκτ μέσω των εσωτερικών πηγών του, αλλά δεν γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του πρότζεκτ. Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι οι αλλαγές που θα ενσωματωθούν στα δύο μοντέλα θα είναι σημαντικές. 

Αν θα θέλαμε να δώσουμε (ανεπιβεβαίωτη) διάσταση στο πρότζεκτ, υπάρχουν φήμες για την άφιξη νέων μονάδων μπαταρίας αλλά και για την εγκαινίαση νέων εκπαιδευτικών μονάδων. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την επόμενη έκδοση «Plaid» των Model S και Model X. Αναμενόμενη στο τέλος του έτους, η «Plaid» θα έρθει ως μια τεχνολογική εφαρμογή με τρία ηλεκτρομοτέρ με εντυπωσιακή απόδοση.

Tesla Roadrunner project
Ο στόχος τιμής $100 ανά kWh στις μπαταρίες αποτελεί το κομβικό σημείο, καθώς έτσι τα EV γίνονται ισότιμα με τα βενζινοκίνητα χωρίς επιδοτήσεις. Η μαζική παραγωγή μπαταριών τέτοιου κόστους θα επέτρεπε την παράλληλη παραγωγή μεγάλου όγκου προσιτών EV με υψηλό περιθώριο κέρδους. Το πρότζεκτ «Roadrunner» εμπεριέχει αυτόν το στόχο τιμής.


Σύμφωνα με το Electrek, οι αλλαγές θα είναι κάτι πολύ παραπάνω τις απλές τεχνικές εξελίξεις, δεδομένου ότι πρόκειται για την ενσωμάτωση ενός «Palladium Body». Στοιχεία και ονομασίες αρκετές για να προβλέψουμε μοντέλα με συγκεκριμένο σχεδιασμό και στοιχεία αμαξώματος.

Η Tesla είναι πιθανόν να παρουσιάσει το περίγραμμα του πρότζεκτ Palladium τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της «Battery Day». Αφιερωμένη στη νέα γενιά μπαταριών του Καλιφορνέζου κατασκευαστή, η εκδήλωση θα είναι μια ευκαιρία για την Tesla να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του προγράμματος «Roadrunner». Είναι επομένως πολύ πιθανό τα δύο αυτά πρότζεκτ να συνδέονται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube