node/33376

Πέντε άγνωστα στοιχεία για τον V12 της Aston Martin Valkyrie [video]

Η Aston Martin αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για το ατμοσφαιρικό θηρίο των 1.000 ίππων, που φτάνει σε πενταψήφιες rpm και ακούγεται υπέροχα!

Την εποχή του τούρμπο και του downsizing, η Aston Martin προτίμησε την ατμοσφαιρική αναπνοή για τον κινητήρα της Valkyrie, του νέου hypercar που ετοιμάζει σε συνεργασία με τη Red Bull Racing και την Cosworth.

Δεν αρκέστηκε βέβαια στη χρήση κάποιου υπάρχοντος ατμοσφαιρικού μοτέρ. Σε συνεργασία με την Cosworth, εξέλιξε από το μηδέν έναν V12 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.000 PS και είναι μάλλον ό,τι κοντινότερο σε κινητήρα μονοθεσίου της Formula 1 έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο δρόμου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Aston, «το απόλυτο σύγχρονο μηχάνημα οδήγησης απαιτεί έναν κινητήρα με κορυφαία απόδοση και συναίσθημα. Δηλαδή την ασυμβίβαστη αγνότητα της ατμοσφαιρικής αναπνοής». Ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που μάθαμε γι’ αυτόν:

1. Στροφάρει ως τις 11.100 rpm
Για να αποδώσει 1.000 PS ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ, περιμέναμε ότι θα πρέπει να φτάνει σε ψηλό ρυθμό περιστροφής, και εδώ έχουμε νέο ρεκόρ. Η μέγιστη ισχύς αποδίδεται στις 10.500 rpm, όμως ο κόφτης βρίσκεται 600 rpm ψηλότερα. Η μέγιστη ροπή των 75,5 kgm εμφανίζεται στις μεσαίες στροφές, δηλαδή στις… 7.000. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα νούμερα αφορούν τον θερμικό κινητήρα, ο οποίος όμως στη Valkyrie θα έχει και τη βοήθεια ενός υβριδικού συστήματος (KERS).

2. Το βερνίκι της εισαγωγής είναι… πολύ βαρύ
Στο πάνω μέρος του V12 δεσπόζει το γυαλιστερό, ανθρακονημάτινο plenum της εισαγωγής. Ωστόσο, ο Adrian Newey, ο υπεύθυνος εξέλιξης της Valkyrie, προσπέρασε την εμφάνισή του και επικεντρώθηκε στην ουσία, ρωτώντας τους ανθρώπους της Cosworth πόσο ζυγίζει όλο αυτό το βερνίκι. Κι όταν έμαθε ότι είναι περίπου 80 γραμμάρια, απάντησε «Ωραία. Βγάλτε το!». Έτσι, η Valkyrie δεν θα έχει βερνικωμένη εισαγωγή, θα υπάρχει όμως στη λίστα με τα έξτρα!

Aston Martin Valkyrie V12 Cosworth engine

3. Είναι ο ελαφρύτερος V12 παραγωγής
Ο αρχικός στόχος του Newey ήταν το βάρος του μοτέρ να μην ξεπεράσει τα 200 kg. Κάτι αρκετά αισιόδοξο, αφού η Cosworth λέει ότι αν απλώς μεγάλωνε τον V10 που χρησιμοποιούσε παλιότερα στην F1 για να φτάσει στον ίδιο κυβισμό, χωρίς τις επιπλέον επεμβάσεις που θα απαιτούνταν για την καθημερινή χρήση του, το βάρος θα έφτανε τα 210 kg. Τελικά, ο στόχος ήταν πράγματι ανέφικτος, όμως τα 206 kg που ζυγίζει είναι και πάλι πολύ εντυπωσιακό νούμερο. Επιτεύχθηκε χάρη στη χρήση εξωτερικών υλικών όπως οι μπιέλες τιτανίου, τα πιστόνια «σαν της F1» και ο billet στρόφαλος που για να κατασκευαστεί απαιτούνται... έξι μήνες.

4. Αποτελεί δομικό μέρος του πλαισίου
Ο κινητήρας της Valkyrie είναι το μέσο που ενώνει το εμπρός με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δηλαδή πρέπει να δέχεται όλες τις δυνάμεις που φτάνουν σε αυτόν μέσω της ανάρτησης, αλλά και το απίστευτο downforce που θα παράσουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα του αυτοκινήτου, που λέγεται ότι θα ξεπερνά τα 1.000 kg. Αυτή η πληροφορία κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το χαμηλό βάρος του.

Aston Martin Valkyrie V12 Cosworth engine

5. Αντέχει 100.000 km και θέλει λάδια κάθε 6.000 km
Είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες από τις 150 Valkyrie που θα παραχθούν, θα παραμείνουν κλεισμένες σε κλιματιζόμενα γκαράζ και θα γράψουν ελάχιστα χιλιόμετρα στη διάρκεια της ζωής τους. Για τους λίγους ιδιοκτήτες που θα την αντιμετωπίσουν σαν κανονικό αυτοκίνητο δρόμου και θα τη χρησιμοποιούν, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο νέος V12 έχει… διπλάσια διάρκεια ζωής από το μοτέρ της ανταγωνιστικής Mercedes-AMG Project One. Αρκεί να του αλλάζεις λάδια κάθε 6.000 km.

Μετά από αυτά, μπορούμε να ακούσουμε για πρώτη φορά και τι ήχο κάνει αυτός ο κινητήρας. Ο οποίος ήχος, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς για έναν ατμοσφαιρικό V12 που στροφάρει «11άρες», είναι απίστευτος:

node/39115

Project Artemis: Το φιλόδοξο σχέδιο της Audi για ένα νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα

Στόχος της Audi είναι η διαδικασία σχεδιασμού και εξέλιξης toy project Artemis να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Project Artemis: Το φιλόδοξο σχέδιο της Audi για ένα νέο ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα

O Markus Duesmann, μόλις δύο μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως CEO της Audi, ανακοίνωσε το project "Artemis" με το οποίο η γερμανική φίρμα σκοπεύει να εξελίξει ένα νέο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας σε χρόνο-ρεκόρ 4 ετών από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη γραμμή παραγωγής.

Το project Artemis θα επικεντρωθεί σε νέες τεχνολογίες για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, ενώ στόχος είναι η παρουσίαση μοντέλου παραγωγής το 2024, το οποίο θα συνοδεύεται από ένα οικοσύστημα ιδεών και ένα αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο. Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί από το project θα χρησιμοποιηθεί ως χάρτης για την επιτάχυνση της διαδικασίας σχεδιασμόυ και εξέλιξης νέων μοντέλων του Volkswagen Group.

Υπεύθυνος για το φιλόδοξο project είναι ο Alex Hitzinger, ένας μηχανικός με πλούσιο βιογραφικό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Toyota Motorsport, Ford, Cosworth, Red Bull Technology, Porsche) και με εμπειρία στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης (Apple, VW Commercial Vehicles). Για την επίτευξη του στόχου, θα έχει πρόσβαση σε πόρους και τεχνολογία όχι μόνο από την Audi αλλά από ολόκληρο το Volkswagen Group. Η ομάδα εργασίας θα έχει μεγάλο βαθμό ελευθερίας και θα αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς που εργάζονται σε διάφορα σημεία του κόσμου - από την πατρίδα της Audi στο Ingolstadt, μέχρι τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο Markus Duesmann δήλωσε: «Οι μάρκες του Volkswagen Group είναι συνυφασμένες με εξαιρετικές τεχνολογίες - και έχουν προοπτικές για ακόμα περισσότερο. Με 75 ηλεκτρικά μοντέλα να βρίσκονται στα σχέδιά μας μέχρι το 2029, η σημερινή ηλεκτρική πρωτοβουλία του Volkswagen Group όπως είναι λογικό δεσμεύει όλους τους πόρους μας. Η προφανής ερώτηση είναι το πώς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε πρόσθετα τεχνολογικά σημεία αναφοράς, χωρίς να διακινδυνέψουμε την εξέλιξης των ήδη υπάρχοντων project και ταυτόχρονα να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες στις αγορές.»

«Θαυμάζω τον Alex Hitzinger για τις ικανότητές του στην καινοτομία και την εκτέλεση ενός project. Χρειαζόμαστε και τις δύο αυτές αρετές για να δημιουργήσουμε μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις. Επίσης, βασίζομαι στην ικανότητά του να ενσωματώσει μελλοντικά επιτεύγματα σε νέα προιόντα μαζί με τα κέντρα εξέλιξης των κύριων μαρκών του Volkswagen Group. Μεσοπρόθεσμα, περιμένω από το "Artemis" να μας προσφέρει ένα χάρτη για γρήγορη και ευέλικτη διαδικασία εξέλιξης νέων μοντέλων του ομίλου, με παρόμοια ευελιξία που συναντάμε σε μια αγωνιστική ομάδα.»

[Πηγή: Audi]

node/39087

Στην παραγωγή ξανά η Aston Martin DB5 του James Bond

Η Aston Martin DB5 που οδηγούσε ο James Bond ξαναβγαίνει σε 25 αντίτυπα, με όλα τα gadget του «007» και εξωφρενική τιμή.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Αλέξης Γαλανόπουλος Επικοινωνία

Στην παραγωγή ξανά η Aston Martin DB5 του James Bond

Η Aston Martin είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό τα σχέδιά της για την κατασκευή κάποιων DB5 με τις προδιαγραφές που είχε το αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία Goldfinger. Και σήμερα, 55 χρόνια μετά την κατάργηση της DB5, η παραγωγή αυτών των 25 πολύ ξεχωριστών αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει.

Η Aston Martin DB5 Goldfinger κατασκευάζεται από το Heritage Division της φίρμας, σε συνεργασία με την EON Productions, την εταιρία παραγωγής των ταινιών James Bond. Κι αυτό γιατί αυτό το «continuation» θα περιλαμβάνει πολλά από τα gadget που είχε και το αυτοκίνητο του Βρετανού πράκτορα, όπως μηχανισμούς δημιουργίας καπνού και ψεκασμού λαδιού πίσω, αναδιπλούμενες πινακίδες κυκλοφορίας, πυροβόλα που αναδύονται από το εμπρός μέρος (μη ενεργά…), οθόνη ραντάρ στο ταμπλό κ.ά.

Για την κατασκευή της «νέας» DB5 συνδυάζεται η προσοχή στη λεπτομέρεια που είχαν οι χειροποίητες Aston Martin εκείνης της εποχής με τη μοντέρνα, σημερινή τεχνολογία, και απαιτούνται 4.500 ώρες δουλειάς. Δεν πρόκειται για αποκατάσταση παλιών DB5, αλλά για καινούργια αυτοκίνητα, φτιαγμένα από το μηδέν, με ατσάλινο πλαίσιο και αλουμινένιο αμάξωμα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός, 5λιτρος 6κύλινδρος με τρία διπλά καρμπιρατέρ SU, που αποδίδει περίπου 290 PS. Το 5άρι κιβώτιο είναι της ZF, και στέλνει την κίνηση σε ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία η Aston Martin DB5 του James Bond [video]

Η Aston Martin DB5 Goldfinger απευθύνεται στους πιο φανατικούς αλλά και πιο εύπορους φίλους του James Bond, αφού η τιμή της αγγίζει τα €3.000.000 προ φόρων. Μάλιστα, οι 25 αγοραστές δεν θα μπορούν να χαρούν το νέο τους απόκτημα όπου θέλουν, αφού η DB5 Goldfinger δεν διαθέτει έγκριση τύπου για έκδοση πινακίδων και κυκλοφορία στο δρόμο!

Ο υπεύθυνος του Heritage Division της φίρμας, Clive Wilson, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την πρώτη νέα DB5 να παίρνει σιγά-σιγά την τελική της μορφή. Έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που φτιάχτηκε εδώ ένα τέτοιο μοντέλο. Σήμερα γινόμαστε μέρος της ιστορίας της Aston Martin, κάνουμε κάτι για το οποίο θα έχουμε να λέμε στα εγγόνια μας».

Υπενθυμίζουμε ότι η DB5 Goldfinger αποτελεί το δεύτερο μοντέλο «continuation» της Aston Martin, μετά από την DB4 GT.

[Πηγή: Aston Martin]