Opel Corsa F: Το πιο αεροδυναμικό στην κατηγορία του

Opel Corsa F: Το πιο αεροδυναμικό στην κατηγορία του

Το νέο σουπερμίνι της Opel έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 cd.

Η έκτη γενιά του Opel Corsa είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία B-Segment (σουπερμίνι) με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 cd (ισοφαρίζοντας την τιμή του Toyota Yaris) και εμπρόσθια επιφάνεια 2,13 m2, κάτι που έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η Opel, μια μείωση 10% στην αντίσταση στον αέρα οδηγεί σε 2% μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου (κύκλος NEDC), ή έως και 5% χαμηλότερη στιγμιαία κατανάλωση σε ταχύτητα 130 km/h.

Opel Corsa

Η εξέλιξη της αεροδυναμικής του νέου Corsa έγινε στο Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines, χρησιμοποιώντας την αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης. 

Η μείωση της αντίστασης επετεύχθη με τη χρήση ειδικού καλύμματος για το πάτωμα το οποίο βελτιώνει τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα, της αεροτομής οροφής που μειώνει τους στροβιλισμούς στο πίσω μέρος, και τις ενεργές γρίλιες στον εμπρός προφυλακτήρα που ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με την ταχύτητα και τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα.

Το Opel Corsa θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Φρανκφούρτης μεταξύ 12 και 22 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ αναμένεται στις αντιπροσωπείες στις αρχές του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο Opel Corsa

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube