node/14948

Νέο Opel Astra 2016: Βελτίωση των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού [video]

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης για το νέο Astra 2016.

Η πρώτη και πιο καίρια ανανέωση στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στο νέο Opel Astra K 2016 αφορά τη βελτιωμένη κάμερα του συστήματος Opel Eye που έχει πλέον ισχυρότερη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερο βαθμό πρόσκτησης των στόχων και ικανότητα να χρησιμοποιεί στοιχεία πλοήγησης.

Χάρη στα παραπάνω, το σύστημα Traffic Sign Assist απέκτησε καλύτερη πρόσκτηση, ενώ αναγράφει στην οθόνη μόνιμα το όριο ταχύτητας, οπότε οι οδηγοί γνωρίζουν πώς να κινούνται ασφαλώς ακόμη και σε άγνωστους δρόμους.   

Το νέο Opel Astra θα μπορεί επιπλέον να εξοπλιστεί με σύστημα Following Distance Indication που χρησιμοποιεί εμπρός κάμερα για να υπολογίζει την απόσταση μεταξύ αυτού και του προπορευόμενου αυτοκινήτου. Όσο το αυτοκίνητο παραμένει σε ασφαλή και νόμιμη απόσταση ένα πράσινο αυτοκίνητο-σύμβολο εμφανίζεται στην οθόνη. Στην περίπτωση που η απόσταση αυτή μειωθεί κάτω από το περιθώριο ασφαλείας, ενεργοποιείται η λειτουργία Headway Alert και το σύμβολο γίνεται πορτοκαλί.

Το σύστημα Lane Departure Warning ενισχύθηκε με μια λειτουργία Lane Keep Assist που δίνει μια ελαφρά κλίση στο τιμόνι, όταν διαγνώσει ότι ο οδηγός εκτρέπεται από τη λωρίδα του ακούσια. Το Lane Keep Assist λειτουργεί μεταξύ των ταχυτήτων 60-180 km/h και στόχο έχει φυσικά το να προλάβει ατυχήματα.

Το πακέτο ασφαλείας ολοκληρώνεται με το σύστημα Forward Collision Alert με Collision Mitigation Braking που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη πρόσθια σύγκρουση. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το αυτοκίνητο αυτόματα θα ξεκινήσει να φρενάρει από μόνο του.

Κλέινοντας να θυμίσουμε ακόμα μια πρωτοπόρο τεχνολογία στο τομέα του φωτισμού που θα λανσάρει το νέο Astra, με τα νέας τεχνολογίας εμπρός φανάρια IntelliLux LED Matrix, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ασφαλή κυκλοφορία του.

[Πηγή Opel]

TAGS
node/39685
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Η Audi σύντομα θα ενσωματώσει ένα υπολογιστικό σύστημα στα αυτοκίνητά της που θα είναι πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό από εκείνο των σημερινών της γκάμας. Ένας «κεντρικός εγκέφαλος» που θα διαχειρίζεται πλήθος παραμέτρων και εφαρμογών.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων συστημάτων που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα έχουν γίνει όλο και πιο περίπλοκες με την πάροδο των ετών. Η Audi θα το «απλοποιήσει» λοιπόν, επιλέγοντας για τα μελλοντικά μοντέλα της έναν ισχυρό υπολογιστή που θα συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το Ingolstadt ανακοίνωσε ότι αυτή η καινοτομία, που ονομάζεται Integrated Vehicle Dynamics, θα λειτουργεί ως κεντρικό σύστημα για τον εξοπλισμό που σχετίζεται με τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Η Audi υπόσχεται έναν υπολογιστή δέκα φορές ισχυρότερο από αυτούς που είναι τοποθετημένοι στα υφιστάμενα μοντέλα. 
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, θα είναι σε θέση να ελέγχει έως και 90 λειτουργίες, ανάλογα με τη χρήση και την κατηγορία του μοντέλου. Όλα τα αυτοκίνητα, από το κόμπακτ χάτσμπακ Audi A3 έως το μεγάλο κουπέ SUV Q8 και το 100% ηλεκτρικό e-tron θα επωφεληθούν από τη νέα υπολογιστική μονάδα. 

Το Integrated Vehicle Dynamics θα αποδείξει επίσης, σύμφωνα με την Audi, την αποδοτικότητά του όσον αφορά τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τη διαχείριση τεχνολογιών ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, οι οποίες τελικά θα αυξήσουν την αυτονομία της μπαταρίας κατά 30%.

Audi Integrated Vehicle Dynamics

Το λανσάρισμα του IVD σε αυτοκίνητα παραγωγής δεν έχει ακόμη καθοριστεί χρονικά. Ανώτερο στέλεχος όμως που εμπλέκεται στο πρότζεκτ δήλωσε σε αρκετά μέσα ότι η πρώτη έκδοση του IVD είναι ήδη έτοιμη για τις επόμενες γενιές των Audi που θα λανσαριστούν.

node/39678
Bentley Octopus Electric Engine Project

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Ετοιμάζοντας το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, η Bentley θέλει να εξελίξει μιας νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες με πρωτόφαντη τεχνολογία, απαλλαγμένη από σπάνιες γαίες.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Υπό την ονομασία Octopus (Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions), η Bentley συνεργάζεται στο πρότζεκτ αυτό με εννέα ακόμη συνεργάτες 

Το Octopus, με τριετή προγραμματισμένη εξέλιξη και χρηματοδοτούμενο από την OLEV, μια βρετανική κυβερνητική υπηρεσία με αντικείμενο τα οχήματα χαμηλών εκπομπών, σχεδιάζει να εξελίξει μια νέα γενιά ηλεκτρικού κινητήρα. Πιο αποδοτικός από τα σημερινά ηλεκτρομοτέρ, ο κινητήρας αυτός δεν θα κάνει χρήση σπάνιων γαιών, αντικαθιστώντας παράλληλα τα παραδοσιακά χάλκινα πηνία με ένα νέο ανακυκλώσιμο υλικό.

Bentley

Μέρος του οδικού χάρτη «Bentley Beyond 100» που στόχο έχει να καταστήσει την Bentley βιώσιμη φίρμα πολυτελείας, το πρόγραμμα Octopus θα καταλήξει σε μια πρώτη εφαρμογή παραγωγής έως το 2026. Λανσάρισμα που θα πρέπει να συμπέσει με την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Bentley.

Μέχρι τότε, η βρετανική φίρμα θα πρέπει σταδιακά να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα της. Διαθέτοντας ήδη την επαναφορτιζόμενη υβριδική Bentayga, το Crewe σχεδιάζει να ενσωματώσει μια υβριδική εναλλακτική λύση σε κάθε μοντέλα της έως το 2023.