Το νέο Chevrolet Bolt θα φορά ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin! [video]

Το νέο Chevrolet Bolt θα φορά ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin! [video]

Η Michelin επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να βάλει στην παραγωγή τα πρωτοποριακά ελαστικά χωρίς αέρα, με το νέο Chevrolet Bolt να φημολογείται ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα τα φορέσει.

H Michelin έχει φτιάξει εδώ και καιρό το λάστιχο που δεν κλατάρει. Το Uptis (Unique Punctureproof Tire System) πέρασε από πολλές δοκιμές και πλέον η εταιρεία ανακοινώνει με κάθε επισημότητα πως είναι έτοιμη να το τοποθετήσει σε αυτοκίνητα παραγωγής. 

Μιλώντας στο CNN Business, ο πρόεδρος της Michelin Βόρειας Αμερικής, Alexis Garcin, είπε πως η επόμενη γενιά του Chevrolet Bolt θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα φορά το Uptis. 

Εξελιγμένο από κοινού με τη General Motors για δέκα χρόνια, το λάστιχο αυτό για τη Michelin αποτελεί μια νέα επανάσταση ύστερα από αυτή των ράντιαλ που εφευρέθηκαν τη δεκαετία του ’40. Βασίζεται δε σε μια ελασματοειδή δομή που αναμιγνύει ίνες από καουτσούκ και γυαλί.

michelin

Σύμφωνα με τη Michelin, η διάρκεια ζωής του Uptis είναι τριπλάσια από αυτή ενός συμβατικού ελαστικού. Και εκτός από την εξάλειψη του προβλήματος των διατρήσεων, είναι πιο ανθεκτική στα πλαϊνά χτυπήματα, προστατεύοντας έτσι τη ζάντα. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση οποιουδήποτε τύπου πέλματος στη δομή του. Οπότε, το Uptis θα μπορούσε να είναι και καλοκαιρινό και χειμερινό λάστιχο. 

Τα πλεονεκτήματα του Uptis είναι πολλά. Ήδη, για τον οδηγό, αυτό το λάστιχο επιδρά καθησυχαστικά στην ψυχολογία του. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σκάσει ή να χάσει πίεση, ακινητοποιώντας τον στη μέση του πουθενά! Έχει επίσης ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την ασφάλεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οδήγησης με χαμηλή πίεση στα λάστιχα. Η Michelin υπογραμμίζει επίσης το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες στόλων δεν θα επηρεάζονται πλέον από την ακινητοποίηση οχημάτων επειδή λείπουν για επιδιόρθωση ή μη προγραμματισμένη αντικατάσταση ελαστικού λόγω κλαταρίσματος.

Uptis

Το πλεονέκτημα του Uptis παίρνει επίσης και οικολογική διάσταση, με λιγότερα λάστιχα προς αντικατάσταση. Σύμφωνα με τη Michelin, κάθε χρόνο, το 20% των ελαστικών διαλύονται λόγω κλαταρίσματος ή ανομοιόμορφης φθοράς που προκαλείται από ακατάλληλη πίεση. Αυτό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, θα αντιπροσωπεύει 200 εκατ. λάστιχα!

Καθώς το ελαστικό εξελίχθηκε πάνω στο Chevrolet Bolt, η επιλογή του νέας έκδοσης του μοντέλου για να φορά το Uptis έρχεται σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Να σημειώσουμε πως το λανσάρισμα του νέου Bolt θα γίνει το 2025, ενώ η Michelin έχει φροντίσει να «θωρακίσει» το επαναστατικό της ελαστικό με 50 αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube