Νέες πληροφορίες για την πλατφόρμα SPA της Volvo [video]

Νέες πληροφορίες για την πλατφόρμα SPA της Volvo [video]

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για την πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) που θα υποστηρίξει το προσεχές XC90 2015.

Ξεκινώντας από την ίδια την πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA), αυτή θα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι πέντε διαφορετικών τύπων αντοχής.

Επιπλέον θα διαθέτει τμήματα από αλουμίνιο προκειμένου το βάρος της να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Στη Scalable Product Architecture (SPA) έχει γίνει επίσης ειδική μελέτη για να υποδεχτεί τη νέα ηλεκτρική/ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της Volvo. Έτσι  η νέα πλατφόρμα είναι σε θέση να ενσωματώσει με ευκολία προηγμένα συστήματα από μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες και κάμερες.

Και μιας και μιλάμε για τεχνολογία, το νέο μεγάλο crossover της Volvo, το XC90, θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα που θα μπορεί να κάνει πρόσκτηση πεζών ή μεγάλων ζώων, και στη συνέχεια το αυτοκίνητο να φρενάρει αυτόματα, αποτρέποντας ή μειώνοντας τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης.

Επιπλέον, το XC90 θα διαθέτει ένα «έξυπνο» σύστημα προεντατήρων για τις ζώνες ασφαλείας που θα αυξάνει τη «συγκράτηση των επιβατών πριν και κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης». Για παράδειγμα, οι ζώνες ασφαλείας θα σφίγγουν αυτόματα, αν τα ραντάρ του συστήματος διαγνώσουν ότι επίκειται σύγκρουση.

Το νέο XC90 θα διατίθεται επίσης με Adaptive Cruise Control με Steer Assist. Το σύστημα αυτό στρίβει αυτόματα το τιμόνι, και κρατά το αυτοκίνητο στο ρυθμό της κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης –μέρος του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης Drive Me.

Σύμφωνα με τον Jan Ivarsson, επικεφαλής της Στρατηγικής Αφάλειας και Αναγκών της Volvo, «Επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να λειτουργεί αυτόματα αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ στο όραμα για μελλοντικά αυτοκίνητα που δεν θα συγκρούονται ποτέ. Οι τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν και θα ενσωματωθούν πάνω στη Scalable Product Architecture θα μας φέρουν σημαντικά κοντά στον τελικό στόχο».

[Πηγή Volvo μέσω worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube