Νέα μπαταρία Gotion L600 LMFP για αυτονομία 1.000 km

Νέα μπαταρία Gotion L600 LMFP για αυτονομία 1.000 km

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών παρουσίασε πρόσφατα μια νέα, κατά δήλωσή της, επαναστατική μπαταρία που αποκαλεί Gotion L600 LMFP και θα μπορούσε να δώσει αυτονομία 1.000 km.

Gotion L600 LMFP

Δεν είναι πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία συσσωρευτών υπόσχεται επαναστατική αυτονομία από μια ηλεκτρική μπαταρία. Όπως εν προκειμένω η Gotion L600 LMFP.

Η CATL, ο παγκόσμιος ηγέτης στις μπαταρίες, έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των μπαταριών Qilin. Η ενεργειακή πυκνότητα των οποίων καθιστά δυνατή την επίτευξη αυτονομίας 1.000 km με μία φόρτιση. Και μάλιστα, το Zeekr 001 θα είναι το πρώτο BEV που θα εξοπλιστεί με αυτή τη νέα μπαταρία.

Η Gotion L600 LMFP διαθέτει ενεργειακή πυκνότητα 240 Wh/Kg ή 525 Wh/L και αντοχή έως και 4.000 κύκλους φόρτισης σε θερμοκρασία δωματίου

Ωστόσο, η Gotion με την μπαταρία Gotion L600 LMFP που από το όνομά της καταλαβαίνουμε ότι στην υπάρχουσα χημεία LFP (λίθιο, σίδηρος-φωσφορικό) έχει προστεθεί το μαγγάνιο, καινοτομεί. Με στόχο να επιτρέψει την εμπορία πιο οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Gotion L600 LMFP

Ως αποτέλεσμα, η Gotion ισχυρίζεται ότι κατάφερε να επιτύχει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα για λιγότερο βάρος και μέγεθος, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Cheng Qian, εκτελεστικός διευθυντής της διεθνούς επιχειρηματικής μονάδας της Gotion, εκτιμά ότι «η εταιρεία αναμένει ότι η νέα μπαταρία Gotion L600 LMFP, που ονομάζεται Astroinno, θα κοστίζει 5% λιγότερο από μια συμβατική κυψέλη LFP». 

Gotion L600 LMFP

Η μπαταρία Gotion L600 LMFP θα είναι επίσης 20% έως 25% φθηνότερη από τις κυψέλες χημείας νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC), οι οποίες είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μπαταρίες σήμερα. Η παραγωγή της νέας μπαταρίας αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube