Νέα επένδυση της Jaguar Land Rover για την αυτόνομη οδήγηση

Νέα επένδυση της Jaguar Land Rover για την αυτόνομη οδήγηση

Τα νέα μηχανολογικά κέντρα που ανοίγει η Jaguar Land Rover σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία θα δημιουργήσουν περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover επεκτείνει τις παγκόσμιες ψηφιακές της δυνατότητες εγκαινιάζοντας τρεις νέους κόμβους τεχνολογίας στην Ευρώπη που θα δημιουργήσουν παράλληλα 100 νέες θέσεις εργασίας για μηχανικούς. 

Οι κόμβοι προορίζονται για την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για την επόμενη γενιά των σύγχρονων οχημάτων της JLR και έρχονται να προστεθούν στους έξι υφιστάμενους παγκόσμιους τεχνολογικούς κόμβους στους οποίους έχει ήδη επενδύσει ο όμιλος.

Οι νέοι κόμβοι βρίσκονται στο Μόναχο της Γερμανίας, στη Μπολόνια της Ιταλίας και στη Μαδρίτη της Ισπανίας, με τις τοποθεσίες να επιλέγονται λόγω των διαθέσιμων δεξιοτήτων στον τομέα της ψηφιακής μηχανικής σε κάθε περιοχή. Το Μόναχο είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς κόμβους της Ευρώπης, ενώ οι εγκαταστάσεις σε Ισπανία και Ιταλία έχουν επίσης χαρακτηριστεί ως σημαντικοί και αναπτυσσόμενοι κόμβοι τεχνολογίας της Γηραιάς Ηπείρου.

Jaguar Land Rover

Με την έναρξη λειτουργίας τους, οι νέοι κόμβοι θα πλαισιώσουν τα υφιστάμενα κέντρα τεχνολογίας της JLR στο Πόρτλαντ (ΗΠΑ), τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), το Σάνον (Ιρλανδία), τη Σαγκάη ( Κίνα), το Μπενγκαλούρου (Ινδία) και το Μάντσεστερ ( Ηνωμένο Βασίλειο). Συνολικά, αυτά τα κέντρα απασχολούν πάνω από 1.100 μηχανικούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος της παγκόσμιας ομάδας μηχανικών της JLR που αριθμεί σχεδόν 9.000 άτομα.

Μαζί, τα εννέα παγκόσμια μηχανολογικά κέντρα της Jaguar Land Rover θα παρέχουν υπηρεσίες και θα τροφοδοτούν με δεδομένα το Κέντρο Δημιουργίας Προηγμένων Προϊόντων στο Gaydon του Ηνωμένου Βασιλείου, για τη δημιουργία των οχημάτων επόμενης γενιάς της Jaguar Land Rover, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης πολυτέλειας και θα προσφέρουν μια πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία για τον πελάτη.

«Αξιοποιούμε τα ταλέντα στις αυτόνομες τεχνολογίες ανά τον κόσμο, ώστε να αναπτύξουμε νέες αυτόνομες τεχνολογίες για τα μελλοντικά μας προϊόντα, που θα προσφέρουν μια πραγματικά σύγχρονη εμπειρία πολυτέλειας στους πελάτες μας. Το λογισμικό είναι απαραίτητο για εμάς προκειμένου να προσφέρουμε μια πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία στους πελάτες μας, και η δημιουργία παγκόσμιων μηχανολογικών κέντρων θα επιτρέψει την απρόσκοπτη υβριδική εργασία σε διάφορες εγκαταστάσεις και θα διασφαλίσει ότι θα αξιοποιήσουμε τα καλύτερα ταλέντα για την επιχείρησή μας», δήλωσε σχετικά ο Thomas Müller, Product Engineering Director της Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover

Η δημιουργία των τριών νέων κόμβων τεχνολογίας σηματοδοτεί την εξέλιξη της πολυετούς συνεργασίας της Jaguar Land Rover με την NVIDIA, ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του διαρκώς εξελισσόμενου τομέα της υπολογιστικής. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι μηχανικοί της JLR εργάζονται για την ανάπτυξη και την παροχή αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης επόμενης γενιάς, ψηφιακών υπηρεσιών και εμπειριών για τους πελάτες.

Οι ομάδες που εδρεύουν στους νέους τεχνολογικούς κόμβους διαθέτουν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς της αυτόνομης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων και λειτουργιών, του λογισμικού, της επαλήθευσης και επικύρωσης καθώς και του hardware. 

Πηγή: Jaguar Land Rover

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube