Μνημόνιο συνεργασίας Γαλλίας-Ιαπωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Μνημόνιο συνεργασίας Γαλλίας-Ιαπωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Στο επίκεντρο η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση.

Η Ιαπωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να μοιραστούν πληροφορίες και να διερευνήσουν μια βαθύτερη συνεργασία στην τεχνολογία αυτοκινήτων επόμενης γενιάς, μια κίνηση που θα μπορούσε επίσης να στοχεύει στην αποκλιμάκωση της έντασης στη Συμμαχία μεταξύ της Nissan και της Renault.

Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, το υπουργείο εμπορίου της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για να ενισχύσουν την πιθανή συνεργασία σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση, οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Συμφώνησαν να συζητήσουν την πολιτική για την ανταλλαγή πληροφοριών, τη στήριξη του μετασχηματισμού του περιβάλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ενδεχόμενη περαιτέρω συνεργασία στη βιομηχανική πολιτική για την αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με μνημόνιο συνεργασίας που εξέδωσε το υπουργείο.

Ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας Hiroshige Seko και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire (φωτογραφία) επιβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη υποστήριξης της συμμαχίας μεταξύ της Nissan και της Renault, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube