Μια οθόνη αφής που δεν απαιτεί άγγιγμα [video]

Μια οθόνη αφής που δεν απαιτεί άγγιγμα [video]

Η τεχνολογία predictive touch της Jaguar Land Rover συμβάλλει στην αποφυγή μετάδοσης παθογόνων μικροοργανισμών.

H Jaguar Land Rover σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge εξελίσσει μια νέα τεχνολογία για οθόνες αφής που δεν απαιτούν επαφή του χεριού με την επιφάνεια της οθόνης, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης βακτηριδίων και ιών όπως ο Covid-19.

Η πατενταρισμένη τενχνολογία "predictive touch" χρησιμοποιεί αισθητήρες (κάμερες και ραντάρ) που αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του χρήστη χωρίς αυτός να ακουμπήσει στην οθόνη, παρακολουθώντας τις κινήσεις του και το βλέμμα του σε συνδυασμό με τα γραφικά που παρουσιάζονται εκείνη τη στιγμή. Με άλλα λόγια, η οθόνη καταλαβαίνει πιο σημείο της θέλει να πατήσει ο χρήστης προτού το κάνει.

Μια παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στα μοντέλα παραγωγής του Volkswagen Group - όπως και στο νέο Golf - όμως οι δυνατότητές της περιορίζονται μέχρι στιγμής στην αναγνώριση απλών κινήσεων του χεριού δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω

Σύμφωνα με την JLR, η νέα τεχνολογία που είναι μέρος της πρωτοβούλίας "Destination Zero" για μηδενικά τροχαία ατυχήματα, μειώνει τον χρόνο που ο οδηγός ασχολείται με την οθόνη αφής μέχρι και 50%, επιτρέποντάς του να είναι για περισσότερη ώρα συγκεντρωμένος στο δρόμο, ενώ διευκολύνει τη χρήση της όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Η βρετανική φίρμα αναφέρει επίσης πως το "predictive touch" θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις υπάρχουσες οθόνες αφής, χωρίς να αποκαλύπτει πότε και αν θα το δούμε σε κάποιο μοντέλο παραγωγής.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube