Mazda: Πατέντες για 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ και αυτόματο 8άρι σασμάν

Mazda: Πατέντες για 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ και αυτόματο 8άρι σασμάν

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει έμμεσα, με την υποβολή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τα σχέδια για μια κόμπακτ πολλαπλή εξαγωγής για κινητήρα Ι6 και ένα αυτόματο 8άρι.

Οι συνάδελφοί μας από τη βρετανική έκδοση του Autoblog δημοσιεύουν στο web διαγράμματα που δίνουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο, νέο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Mazda.

Οι καινοτομίες που εμφανίζονται σε αυτές τις εικόνες δείχνουν την επιθυμία του Ιάπωνα κατασκευαστή να καταστήσει αυτό το μηχανικό σύνολο συμβατό με πολλά μοντέλα.

mazda patents

Σύμφωνα με το Autoblog, η ιδέα της Mazda είναι να τοποθετήσει μια μικρότερη πολλαπλή εξαγωγής στο μοτέρ της, όπως η Ford και η Honda έχουν κάνει για τους μικρούς τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες τους.

Τα σχέδια που δείχνουν μόνο δύο εξόδους για έναν 6κύλινδρο κινητήρα απεικονίζουν το κόνσεπτ. Το νέο μοτέρ, σύμφωνα με τις κυκλοφορούσες φήμες, θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό των μελλοντικών SUV, του Mazda6 και -γιατί όχι;- και σε ένα σπορ κουπέ.

mazda patents

Τέλος, ένα άλλο διάγραμμα αποκαλύπτει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, προφανώς για να αντικαταστήσει το υφιστάμενο, παλιό 6άρι σασμάν της ιαπωνικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube