Koenigsegg: Εξέλιξε ηλεκτροκινητήρα και νέο σύστημα κίνησης

Koenigsegg: Εξέλιξε ηλεκτροκινητήρα και νέο σύστημα κίνησης

Η Koenigsegg εξέλιξε ηλεκτρικό μοτέρ και σύστημα κίνησης τα οποία ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει στα σούπερκαρ της και όχι μόνο.

Το ηλεκτρικό μοτέρ ονομάζεται «Quark» αποδίδει 340 PS και 600 Νm ροπής. Ζυγίζει μόλις 28,5 kg και έχει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά, ο νέος ηλεκτροκινητήρας θα τοποθετηθεί στο Gemera. Θυμίζουμε ότι το τετραθέσιο υβριδικό hypercar χρησιμοποιήσει τρία ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό με έναν twin-turbo βενζινοκινητήρα 2,0 lt με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.724 PS και 3.500 Nm ροπής.

Όμως φαίνεται ότι η Koenigsegg δεν θέλει να περιορίσει το νέο της ηλεκτρικό μοτέρ στον δρόμο αλλά θεωρεί πως μπορεί να βρει θέση σε εφαρμογές στην ναυτιλία αλλά και στην αεροπλοΐα.

Koenigsegg

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Christian von Koenigsegg, το Quark μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ναυτιλία, σε αεροπλάνα και σε αεροσκάφη κάθετης αποπροσγείωσης καθώς «οι στροφές του κινητήρα είναι τέτοιες που δεν απαιτούν την χρήση κιβωτίου μείωσης ταχύτητας».

Παράλληλα, η Koenigsegg παρουσίασε και μια μονάδα κίνησης η οποία αποτελείται από δύο Quark και ένα inverter με το προσωνύμιο «David», που ακούει στο όνομα «Terrier»

Έχει βάρος 85 kg, ισχύ 680 PS και 1.100 Νm ροπής ενώ έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί απευθείας πάνω στο σασί ή στο monocoque χωρίς να απαιτεί πρόσθετα υποπλαίσια.

Koenigsegg

Η Koenigsegg υπόσχεται ότι το Terrier έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος και πυκνότητας ροπής σε ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με torque-vectoring στην βιομηχανία.

Επιπλέον, το σύστημα απαιτεί συστήματα μετάδοσης μικρότερα σε μέγεθος συγκριτικά με ηλεκτρικά μοτέρ που λειτουργούν σε υψηλότερες στροφές και έχουν λιγότερη ροπή. Μειώνοντας έτσι το βάρος και τις απώλειες ενέργειας.

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε σε ποιο μοντέλο της σουηδικής μάρκας θα κάνει ντεμπούτο το Terrier, αλλά περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να ακολουθήσουν σύντομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube