node/35461

Jaguar Land Rover: Τιμόνι που στέλνει οδηγίες μέσω θερμότητας [video]

Η τεχνολογία δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού και του επιτρέπει να κρατά το βλέμμα του στο δρόμο.

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε ένα νέο τιμόνι το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για την πορεία του οχήματος, βοηθώντας τον να κρατά το βλέμμα του διαρκώς στο δρόμο. Με την αυξομείωση της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένα σημεία της στεφάνης του τιμονιού κατά 6ο Κελσίου, το σύστημα μεταφέρει τις οδηγίες του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης μέσω της αφής.

Το "sensory steering wheel" θερμαίνει το δεξί, το αριστερό ή και τα δύο τμήματα της στεφάνης, ανάλογα με το αν επίκεινται στροφή ή ευθεία. Επίσης, μέσω της θερμότητας το τιμόνι προειδοποιεί τον οδηγό πότε πρέπει να στρίψει, πότε μπορεί να αλλάξει λωρίδα και πότε πλησιάζει σε μια διασταύρωση -  κάτι πολύ χρήσιμο σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Εκτός από το τιμόνι, η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί επίσης και στα paddles αλλαγής σχέσεων, τα οποία θα ειδοποιούν τον οδηγό όταν ενεργοποιηθεί η πλήρως αυτόνομη λειτουργία των μελλοντικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ειδοποιήσεις μέσω θερμοκρασίας είναι κατάλληλες για λιγότερο επείγοντα θέματα, για παράδειγμα όταν το επίπεδο καυσίμου είναι χαμηλό. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα ηχητικά σήματα, αυτός ο τρόπος δεν διακόπτει τις συζητήσεις ή την αναπαραγωγή μουσικής στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Η έλλειψη προσοχής των οδηγών στο δρόμο είναι ένας σημαντικός παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων αφού μόνο στις ΗΠΑ είναι η κύρια αιτία του 10% των θανατηφόρων τροχαίων. Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την Jaguar Land Rover ήταν μέρος του διδακτορικού της Patrizia Di Campli San Vito στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, και πιο συγκεκριμένα στο εργαστήριο Glasgow Interactive Systems Research Section (GIST).

Όπως δήλωσε ο Alexandros Mouzakitis, Senior Manager του τμήματος Electrical Research της Jaguar Land Rover: «Η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την Jaguar Land Rover και είμαστε αφοσιωμένοι στο να βελτιώνουμε διαρκώς τα οχήματά μας με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και να προετοιμάζουμε την εταιρεία μας για το αυτόνομο μέλλον.»

 

 

node/39609

Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Jaguar Land Rover μετρά τις πληγές της μετά από σημαντική πτώση των πωλήσεων που έφτασε μέχρι και το 70% στη βρετανική αγορά!

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία αποκαλύπτουν σοβαρή ύφεση και μεγάλη πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας.

Οι δύο βρετανικές φίρμες ανακοίνωσαν συνολικές πωλήσεις 74.067 αυτοκινήτων μέσα σε Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 42,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν από μήνα σε μήνα, όμως ακόμα και ο Ιούνιος ήταν 24,9% κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η πτώση οδήγησε σε ζημία £413 εκατομμυρίων (προ φόρων) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από έσοδα των £2,9 δισεκατομμυρίων. Οι αριθμοί αυτοί πλησιάζουν τα £422 εκατομμύρια ζημίας ολόκληρης της περσινής χρονιάς. Παρόλα αυτά, η JLR αναφέρει πως η ρευστότητα της βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα χάρη σε πακέτο στήριξης ύψους £647 που έχει ήδη εγκριθεί, και £4,7 δισ. στο απόθεμα συμπεριλαμβανομένων £2,75 δισ. σε μετρητά και επενδύσεις και £1,9 δισ σε πιστωτικό όριο.

Όσον αφορά τις αγορές, η Μ.Βρετανία επηρεάστηκε πολύ σοβαρά από την κρίση με πτώση πωλήσεων κοντά στο 70% σε σχέση με πέρυσι. Το θετικό είναι πως είναι ορατά ήδη τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά της Κίνας που σημείωσε πτώση τριμήνου 2,5%, και της Βόρειας Αμερικής όπου σημειώθηκε αύξηση 2,2% σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία δείχνει αισιόδοξη και για την αυξανόμενη ζήτηση για το νέο Defender που ήταν το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας τον Ιούνιο πίσω από τα Evoque και Range Rover Sport.

Τα εργοστάσια της JLR έχουν επιστρέψρει στην παραγωγή κατά 98%, ενώ στις 10 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν πάλι και οι εγκαταστάσεις στο Castle Bromwich.

Ο νέος CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore (πρώην CEO της Renault), θα αναλάβει να οδηγήσει την εταιρεία σε ασφαλή ύδατα. Το πρόγραμμα "Charge+" για μείωση του κόστους για το έτος 2020 αναθεωρήθηκε από τα £1,5 δισ στα £2,5 δισ, με την εταιρεία να κάνει λόγο για συνολική μείωση ύψους £6 δισ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

[Πηγή: Autocar]

node/39597

Mercedes-Benz S-Class: Με ενεργή αερανάρτηση και τετραδιεύθυνση

Προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας για τη νέα Mercedes-Benz S-Class.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Mercedes-Benz S-Class: Με ενεργή αερανάρτηση και τετραδιεύθυνση

Μετά από το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της ναυαρχίδας της και το νέο τύπο αερόσακων για τους πίσω επιβάτες, η Mercedes-Benz παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ενεργής αερανάρτησης και της τετραδιεύθυνσης της επερχόμενης S-Class (W223). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz S-Class: MBUX με πέντε οθόνες και προηγμένη διεπαφή [video]

Η προαιρετική ανάρτηση E-Active Body Control έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος και να αλλάζει τα χαρακτηριστικά της, βελτιώνοντας όχι μόνο την άνεση αλλά και την ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, ως μέρος του συστήματος Pre-Safe Impulse Side, η ενεργή αερανάρτηση ψηλώνει αυτόματα κατά 8 cm μέσα σε μόλις 80 milisecond με τη βοήθεια υγροπνευματικών και συστήματος 48V, όταν οι αισθητήρες αντιληφθούν επικείμενη πλευρική σύγκρουση. Έτσι, μειώνεται η παραμόρφωση της καμπίνας καθώς το πάτωμα του οχήματος απορροφά καλύτερα τις δυνάμεις που ασκούνται σε μια πλευρική σύγκρουση.

Για να τα πετύχει όλα αυτά, η ανάρτηση διαθέτει πέντε επεξεργαστές με πολλαπλόυς πυρήνες, περισσότερους από 20 αισθητήρες και μια stereo camera (με λειτουργία Road Surface Scan), αναλύοντας τις συνθήκες 1.000 φορές το δευτερόλεπτο.

Mercedes-Benz S-Class

Το προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης με ηλεκτροκινητήρα, βελτιώνει την ευελιξία της S-Class μειώνοντας τον κύκλο στροφής της λιμουζίνας σε κάτω από 11 μέτρα. Επίσης, διευκολύνει τις μανούβρες κατά το παρκάρισμα, πάντα σε συνδυασμό με το σύστημα Active Parking Assist και την κάμερα 360° με 3D view. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, οι πίσω τροχοί της S-Class έχουν τη δυνατότητα να στρίβουν σε μεγάλες γωνίες που φτάνουν και τις 10ο ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού και την ταχύτητα, παίρνοντας πληροφορίες από του αισθητήρες (οι πίσω τροχοί στρίβουν στην αντίθετη κατεύθυνση μέχρι τα 60 km/h και στην ίδια κατεύθυνση από εκεί και πέρα)

Η Mercedes-Benz έδωσε περισσότερες πληροφορίες και για τους νέου τύπου αερόσακους που χρησιμοποιεί η S-Class. Ο αερόσακος για τους πίσω επιβάτες (Rear Airbag), μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης, υποστηρίζοντας το κεφάλι και το λαιμό τους και λειτουργώντας επικουρικά στη ζώνη ασφαλείας (η οποία έχει τεχνολογίες beltbag και inflatable seat belt). Από την άλλη πλευρά, ο κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες βρίσκεται αποθηκευμένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και ενεργοποιείται σε περίπτωση ισχυρής πλευρικής σύγκρουσης αποτρέποντας τη επαφή των κεφαλιών τους.

Ακόμα ένα στοιχείο ασφάλειας είναι η προειδοποίηση Exit Warning που προειδοποιεί οδηγό και συνοδηγό για διερχόμενο όχημα με κόκκινο φωτισμό όταν κάνουν την κίνηση να ανοίξουν την πόρτα (χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του Active Blind Spot Assist).

Περισσότερες αποκαλύψεις για τη νέα γενιά Mercedes-Benz S-Class W223 θα έχουμε στις 12 Αυγούστου όπου η γερμανική φίρμα θα μας παρουσιάσει στοιχεία πολυτέλειας ενώ η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2020.

[Πηγή: Mercedes-Benz]