Jaguar Land Rover: Τεχνολογία κατά της εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών

Jaguar Land Rover: Τεχνολογία κατά της εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών

Εξουδετέρωση ιών και βακτηρίων μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε μια νέα τεχνολογία για τα μελλοντικά της μοντέλα η οποία θα αποτρέπει την εξάπλωση βακτηρίων και ιών προστατεύοντας τους επιβάτες από μεταδοτικές ασθένειες, κάτι που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον όπου θα κυριαρχήσουν τα κοινόχρηστα και τα αυτόνομα οχήματα.

Το σύστημα λειτουργεί με βάση υπεριώδη ακτινοβολία UV-C η οποία χρησιμοποιείται εδώ και 70 χρόνια στην ιατρική. Κύματα φωτός μήκους 200-280 νανόμετρων αποστειρώνουν τον αέρα στο σύστημα κλιματισμού, εξουδετερώνοντας ιούς και βακτήρια. Έτσι, ο αέρας που καταλήγει στο εσωτερικό της καμπίνας είναι πιο καθαρός, συμβάλλοντας στην υγεία των επιβατών.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να μειώσει κατά 30% την εξάπλωση τεσσάρων σημαντικών παθογόνων μικροοργανισμών (MRSA, VRE, C. difficile και Acinetobacter).

JLR

O Dr Steve Iley, Chief Medical Officer της Jaguar Land Rover, δήλωσε: "Ο μέσος οδηγός περνά 300 ώρες τον χρόνο πίσω από το τιμόνι. Εκεί βλέπουμε μια ξεκάθαρη ευκαιρία για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα αυτοκίνητα για λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας της υγείας. Η εφαρμογή ατομικών μέτρων ευεξίας ως μέρος της έρευνάς μας, υπόσχεται όχι μόνο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πελατών μας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσφέρει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα στη μείωση της εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών, προστατεύοντας ολόκληρο τον πληθυσμό από την απειλή της ασθένειας, ειδικά καθώς προχωράμε προς ένα μέλλον με κοινόχρηστες λύσεις μετακίνησης."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

Η βρετανική εταιρεία προσφέρει ήδη μια τεχνολογία εξουδετέρωσης παθογόνων μικροοργανισμών στα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού (HVAC) των Jaguar I-PACE και Range Rover Sport. Ο κλιματισμός τεσσάρων ζωνών και το σύστημα ιονισμού της καμπίνας χρησιμοποιεί υψηλή τάση για τη δημιουργία τρισεκατομμυρίων ιόντων, επικαλυμμένα σε μόρια νερού, τα οποία καταπολεμούν βακτήρια, αλλεργιογόνα και άσχημες οσμές δημιουργώντας μεγαλύτερα σωματίδια που περνούν μέσα από ειδικά φίλτρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube