node/37900

Jaguar Land Rover: Καθίσματα που σε κάνουν να νομίζεις πως περπατάς [video]

Μια πειραματική τεχνολογία για τη βελτίωση της υγείας των επιβατών σε ταξίδια μακράς διαρκείας.

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία καθισμάτων τα οποόια αλλάζουν σχήμα με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της καθιστικής ζωής.

Σύμφωνα με έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού - περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι - ζουν μια καθιστική ζωή που οδηγεί σε αδυναμία των μυών στα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς προκαλώντας πόνους στη μέση και αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Το κάθισμα της Jaguar Land Rover προσομοιώνει την κίνηση του περπατήματος, ενεργοποιώντας εναλλάξ τη δεξιά και την αριστερή πλευρά του αφρού που βρίσκεται στη βάση του καθίσματος. Επιπλέον, οι κινήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε επιβάτη ή οδηγού. Ουσιαστικά το σύστημα ξεγελά τον εγκέφαλο του χρήστη, στο να νομίζει πως περπατά ενώ αυτός παραμένει καθιστός.

Η έρευνα έγινε από το τμήμα Body Interiors Research και έχει στόχο τη βελτίωση της υγείας των επιβατών σε μεγαλύτερα ταξίδια. Η Jaguar Land Rover προσφέρει ήδη εργονομικά καθίσματα με πολλαπλές ρυθμίσεις, λειτουργία μασάζ και κλιματισμού στα μοντέλα της. Όσο για τα ειδικά καθίσματα, προς το παρόν θα παραμείνουν σε φάση πρωτοτύπου, όμως δεν είναι απίθανο στο μέλλον να δούμε τεχνολογίες παρόμοιας λογικής στην παραγωγή.

 

node/39634

Η Jaguar Land Rover χάνει τη δικαστική μάχη από την Ineos για το εμπορικό σήμα Defender

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία της JLR και ανοίγει το δρόμο για την κυκλοφορία του Grenadier που το αντέγραψε. 

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Jaguar Land Rover χάνει τη δικαστική μάχη από την Ineos για το εμπορικό σήμα Defender

Η Jaguar Land Rover σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου τη μάχη για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του σχεδίου του εμβληματικού Defender, δίνοντας την ευκαιρία στον δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe, ιδιοκτήτη του Ineos Group να προχωρήσει στην κατασκευή του εκτός δρόμου οχήματος, του Grenadier.

Το δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε την έφεση της JLR, αφού το γραφείο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι το σχήμα (σχεδιασμός) του αυτοκινήτου που η εταιρεία ήθελε να κατοχυρώσει δεν ήταν αρκετά διακριτικά.

Η Ineos Automotive έχει χρησιμοποιήσει το Land Rover Defender ως έμπνευση για το Grenadier, ένα 4x4 που βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο και ανάρτηση που έχει σχεδιαστεί από τη Magna Steyr και χρησιμοποιεί κινητήρες που προέρχονται από BMW.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση και ότι το αρχικό σχήμα του Defender έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών σε πολλές αγορές. «Το Land Rover Defender είναι ένα εμβληματικό όχημα που αποτελεί μέρος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Land Rover», ανέφερε η εταιρεία. «Το μοναδικό του σχήμα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και σηματοδοτεί τη μάρκα Land Rover σε όλο τον κόσμο», τονίζει. 

Από την πλευρά της η Ineos δήλωσε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το Grenadier στην αγορά το 2021». Η Ineos ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe, έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ineos σκόπευε να κατασκευάσει το Grenadier σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ουαλία και να δημιουργήσει μια άλλη εγκατάσταση στην Πορτογαλία για την παραγωγή του αμαξώματος και του πλαισίου. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αναστείλει αυτά τα σχέδια και επί του παρόντος βρίσκεται σε συνομιλία με την Daimler σχετικά με την αγορά του εργοστασίου του smart στο Hambach της Γαλλίας.

Εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, η Ineos θα άρει τα προηγούμενα σχέδιά της και θα χρησιμοποιούσε το γαλλικό εργοστάσιο ως τη μοναδική κατασκευαστική βάση.

node/39609

Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Jaguar Land Rover μετρά τις πληγές της μετά από σημαντική πτώση των πωλήσεων που έφτασε μέχρι και το 70% στη βρετανική αγορά!

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία αποκαλύπτουν σοβαρή ύφεση και μεγάλη πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας.

Οι δύο βρετανικές φίρμες ανακοίνωσαν συνολικές πωλήσεις 74.067 αυτοκινήτων μέσα σε Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 42,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν από μήνα σε μήνα, όμως ακόμα και ο Ιούνιος ήταν 24,9% κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η πτώση οδήγησε σε ζημία £413 εκατομμυρίων (προ φόρων) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από έσοδα των £2,9 δισεκατομμυρίων. Οι αριθμοί αυτοί πλησιάζουν τα £422 εκατομμύρια ζημίας ολόκληρης της περσινής χρονιάς. Παρόλα αυτά, η JLR αναφέρει πως η ρευστότητα της βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα χάρη σε πακέτο στήριξης ύψους £647 που έχει ήδη εγκριθεί, και £4,7 δισ. στο απόθεμα συμπεριλαμβανομένων £2,75 δισ. σε μετρητά και επενδύσεις και £1,9 δισ σε πιστωτικό όριο.

Όσον αφορά τις αγορές, η Μ.Βρετανία επηρεάστηκε πολύ σοβαρά από την κρίση με πτώση πωλήσεων κοντά στο 70% σε σχέση με πέρυσι. Το θετικό είναι πως είναι ορατά ήδη τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά της Κίνας που σημείωσε πτώση τριμήνου 2,5%, και της Βόρειας Αμερικής όπου σημειώθηκε αύξηση 2,2% σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία δείχνει αισιόδοξη και για την αυξανόμενη ζήτηση για το νέο Defender που ήταν το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας τον Ιούνιο πίσω από τα Evoque και Range Rover Sport.

Τα εργοστάσια της JLR έχουν επιστρέψρει στην παραγωγή κατά 98%, ενώ στις 10 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν πάλι και οι εγκαταστάσεις στο Castle Bromwich.

Ο νέος CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore (πρώην CEO της Renault), θα αναλάβει να οδηγήσει την εταιρεία σε ασφαλή ύδατα. Το πρόγραμμα "Charge+" για μείωση του κόστους για το έτος 2020 αναθεωρήθηκε από τα £1,5 δισ στα £2,5 δισ, με την εταιρεία να κάνει λόγο για συνολική μείωση ύψους £6 δισ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

[Πηγή: Autocar]