Jaguar Land Rover: Καθίσματα που σε κάνουν να νομίζεις πως περπατάς [video]

Jaguar Land Rover: Καθίσματα που σε κάνουν να νομίζεις πως περπατάς [video]

Μια πειραματική τεχνολογία για τη βελτίωση της υγείας των επιβατών σε ταξίδια μακράς διαρκείας.

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία καθισμάτων τα οποόια αλλάζουν σχήμα με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της καθιστικής ζωής.

Σύμφωνα με έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού - περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι - ζουν μια καθιστική ζωή που οδηγεί σε αδυναμία των μυών στα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς προκαλώντας πόνους στη μέση και αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Το κάθισμα της Jaguar Land Rover προσομοιώνει την κίνηση του περπατήματος, ενεργοποιώντας εναλλάξ τη δεξιά και την αριστερή πλευρά του αφρού που βρίσκεται στη βάση του καθίσματος. Επιπλέον, οι κινήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε επιβάτη ή οδηγού. Ουσιαστικά το σύστημα ξεγελά τον εγκέφαλο του χρήστη, στο να νομίζει πως περπατά ενώ αυτός παραμένει καθιστός.

Η έρευνα έγινε από το τμήμα Body Interiors Research και έχει στόχο τη βελτίωση της υγείας των επιβατών σε μεγαλύτερα ταξίδια. Η Jaguar Land Rover προσφέρει ήδη εργονομικά καθίσματα με πολλαπλές ρυθμίσεις, λειτουργία μασάζ και κλιματισμού στα μοντέλα της. Όσο για τα ειδικά καθίσματα, προς το παρόν θα παραμείνουν σε φάση πρωτοτύπου, όμως δεν είναι απίθανο στο μέλλον να δούμε τεχνολογίες παρόμοιας λογικής στην παραγωγή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube