Ηλεκτρικά με αυτονομία πάνω από 1.400 km από την Toyota

Ηλεκτρικά με αυτονομία πάνω από 1.400 km από την Toyota

H Toyota ετοιμάζει «ηλεκτρική» αντεπίθεση και στοχεύει να λανσάρει από το 2028 μοντέλα με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.400 km.

Toyota

Toyota και Lexus έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα γενιά των ηλεκτρικών τους μοντέλων, η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2026.

Στόχος του κολοσσού από την Ιαπωνία είναι από το 2026, τα ηλεκτρικά μοντέλα του να προσφέρουν περισσότερα από 950 km αυτονομίας, νούμερο που από το 2028 θα ξεπεράσει τα 1.400 km.

To 2026 τα ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota θα υιοθετήσουν μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου που μπορούν να μειώσουν το κόστος κατά 40%. 

Toyota

Έπειτα, από το 2027 θα μπει στην παραγωγή μια εξελιγμένη μπαταρία σιδήρου λιθίου που σύμφωνα με τον κατασκευαστή μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την αυτονομία κατά 10%.

Το 2028, θα κάνουν κάνουν ντεμπούτο μπαταρίες στερεάς κατάστασης χαρίζοντας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.400 km.

«Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε ο ηγέτης στις μπαταρίες, χρειαζόμαστε διάφορες επιλογές κατά τον ίδιο τρόπο που έχουμε διαφορετικές επιλογές στα θερμικά μοτέρ» δήλωσε ο Hiroki Nakajima, Chief Tecnhology Officer της Τoyota, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση.

Toyota

Φυσικά, η Toyota δε θα περιοριστεί στην εξέλιξη μπαταριών και στοχεύει να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες που θα επιταχύνουν τον ρυθμό παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια έχει θέσει ως στόχο να λανσάρει μοντέλα με αεροδυναμικό συντελεστή χαμηλότερο του 0,20.

Tέλος, να σημειώσουμε ότι παρά την ενίσχυση των προσπαθειών της γύρω από την ηλεκτροκίνηση, η Toyota θα συνεχίσει την εξέλιξη υδρογονοκίνητων και συμβατικών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube