Η VW διαθέτει Over-the-Air ενημερώσεις για όλα τα μοντέλα της σειράς ID

Η VW διαθέτει Over-the-Air ενημερώσεις για όλα τα μοντέλα της σειράς ID

Η VW προσβλέπει σε έσοδα εκατομμυρίων από την πώληση κάποιων ενημερώσεων.

Η Volkswagen κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα για να γίνει πάροχος κινητικότητας μέσω παροχής λογισμικών και με βάση το στρατηγικό πρόγραμμα «ACCELERATE». Όπως ανακοίνωσε, άμεσα όλα τα μοντέλα της σειράς ID. θα λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις λογισμικού μέσω μεταφοράς δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Οι ενημερώσεις στο παρελθόν ήταν διαθέσιμες μόνο ως μέρος μιας δοκιμαστικής φάσης. Έτσι, η Volkswagen παραμένει ο μόνος κατασκευαστής μεγάλου όγκου που παρέχει αυτή την τεχνολογία στους πελάτες της.

«Η πλήρης διαθεσιμότητα των Over-the-Air ενημερώσεων υπογραμμίζει την καινοτόμο ικανότητα της Volkswagen και αποτελεί τη βάση για μια εντελώς νέα, ψηφιακή εμπειρία πελατών», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Ralf Brandstätter. "Ταυτόχρονα, θέτουμε τις βάσεις για νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα και πετυχαίνουμε ένα βασικό ορόσημο στη στρατηγική μας ACCELERATE."

Στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει στους πελάτες της δωρεάν λογισμικό περίπου κάθε δώδεκα εβδομάδες για να ενημερώνει τα οχήματα και να βελτιώνει την εμπειρία των πελατών. Η Volkswagen στοχεύει επίσης να δημιουργήσει αυξημένα έσοδα κατά τη φάση της χρήσης με νέα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται σε δεδομένα για υπηρεσίες και λειτουργίες που ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει, όποτε αυτές χρειαστούν. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι μια λειτουργία Travel Assist ή βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας για μεγάλα ταξίδια ή ακόμα και αυτοματοποιημένη οδήγηση στο μέλλον. Η Volkswagen προσβλέπει μέσω όλων αυτών των υπηρεσιών να αποκομίσει επιπλέον έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Οι Over-the-Air ενημερώσεις αναπτύσσονται σε στενή συνεργασία με την CARIAD, την εταιρεία λογισμικού του Ομίλου Volkswagen. «Οι νέες ενημερώσεις είναι μια κεντρική λειτουργία του ψηφιακού, συνδεδεμένου αυτοκινήτου. Θα γίνουν γρήγορα φιλικές για τους πελάτες μας, όπως οι αντίστοιχες στα smartphone τους», λέει ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την τεχνολογική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube