Η Volvo θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 40% έως το 2025

Η Volvo θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 40% έως το 2025

Tα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας με στόχο να καταστεί περιβαλλοντολογικά ουδέτερη το 2050.

Λίγο πριν την παρουσίαση του ηλεκτρικού XC40, η Volvo ανακοίνωσε μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν να μειώσουν έως το 2025 κατά 40% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 
Πρόκειται για το πρώτο, απτό βήμα προς τον τελικό στόχο της Volvo Cars να καταστεί ουδέτερη για το κλίμα μέχρι το 2040.

Το σχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις σύμφωνα με την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού το 2015, η οποία επιδιώκει να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5 βαθμό Κελσίου.

Οι φιλοδοξίες της Volvo για το 2040 δεν έχουν να κάνουν μόνον με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της, αλλά περιλαμβάνει και μέτρα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής, τις ευρύτερες δραστηριότητές της και την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Προς το παρόν η εταιρεία επιδιώκει επίσης το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του να είναι πλήρως κλιματικά ουδέτερο.

«Μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όχι συμβολικών δεσμεύσεων», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, διευθύνων σύμβουλος. 
Για να επιτευχθεί η σημαντική μείωση κατά 40% του αποτυπώματος του CO2 ανά αυτοκίνητο έως το 2025, η εταιρεία έχει υιοθετήσει αλλαγές σε διάφορους τομείς των δραστηριοτήτων της. Καταρχήν θέλει έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Άλλες βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι η μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 σε σχέση με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2025 και το 25% των πλαστικών που χρησιμοποιεί να είναι ανακυκλωμένα έως το 2025 επίσης.
 
Παράλληλα από το τρέχον έτος, κάθε νέο μοντέλο της Volvo θα μπαίνει στην πρίζα (θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο υβριδικό), αρχής γενομένης με τον ηλεκτρικό XC40. Όλα τα σχετικά μοντέλα της εταιρείας θα φέρουν το διακριτικό «Recharge» που θα σηματοδοτεί την οικολογική στροφή της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube