Η Volvo αυξάνει την αυτονομία των EV της με over-the-air αναβάθμιση 

Η Volvo αυξάνει την αυτονομία των EV της με over-the-air αναβάθμιση 

Η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένο αριθμό πελατών μέσα στην εβδομάδα. 

Η Volvo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την πρώτη με over-the-air αναβάθμιση το λογισμικού των αυτοκινήτων της μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Αρχικά, επιλεγμένοι κάτοχοι Volvo θα λάβουν ειδοποιήσεις στην οθόνη του αυτοκινήτου τους που θα τους ειδοποιεί πως η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Video δοκιμή: Volvo XC40 Recharge P8

Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο βήμα της Volvo για over-the-air ενημέρωση του λογισμικού των αυτοκινήτων της.

Τα μοντέλα τα οποία θα έχουν πρόσβαση στην αναβάθμιση αυτή θα είναι το XC40 Recharge καθώς και τα XC60 (ΜΥ 2022), XC60 Recharge (ΜΥ 2022) και XC60 Polestar (ΜΥ 2022) που είναι εξοπλισμένα με σύνδεση στη Google. Η ενημέρωση περιλαμβάνει νέο λογισμικό για το infotainment, διορθώσεις σφαλμάτων και δυνατότητες ραδιοφώνου Sirus XM.

Επίσης η ενημέρωση θα αυξήσει και την αυτονομία των EV, δίχως όμως η Volvo να μας ενημερώνει ποια ακριβώς θα είναι αυτή η αύξηση. 

Να πούμε πάντως πως η Tesla είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε τις over-the-air ενημερώσεις με την πρώτη της ενημέρωση να κυκλοφορεί στα αυτοκίνητά της τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε, πως πολλές εταιρείες χρεώνουν τις ενημερώσεις αυτές, κάτι που στο κοντινό μέλλον μάλλον θα γίνει κανόνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube