Η Volkswagen εξελίσσει το σασί του μέλλοντος [video]

Η Volkswagen εξελίσσει το σασί του μέλλοντος [video]

Η Volkswagen εξελίσσει αυτήν τη στιγμή την επόμενη γενιά ενός ρυθμιζόμενου πλαισίου και ενός νέου συστήματος διεύθυνσης. Και όπως φαίνεται, το λογισμικό θα παίζει μεγάλο ρόλο στο μέλλον.

Η δυναμική της οδήγησης, η αλληλεπίδραση μεταξύ της οδικής συμπεριφοράς, της κατευθυντικότητας, της απόδοσης του συστήματος πέδησης, καθώς και η άνεση στον δρόμο, αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για κάθε αυτοκίνητο. Όσο για τη Volkswagen, υποστηρίζει πως βρίσκεται σε μία αέναη αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ ακρίβειας και σταθερότητας.

Με βάση αυτό, η Volkswagen προχωρά σταθερά στη στρατηγική ACCELERATE. Μία νέα φιλοσοφία που στοχεύει να τη μετασχηματίσει σε πάροχο κινητικότητας προσανατολισμένο στο λογισμικό. Αυτό το τελευταίο ίσως να έχει περισσότερες από μία μεταφράσεις. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, ο λόγος γίνεται για την ίδια τη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και τον τρόπο που αυτή μπορεί να αλλάζει μέσω των ηλεκτρονικών.

Volkswagen

Το λογισμικό που αναπτύσσει η Volkswagen θα έχει πολλές περισσότερες επιλογές για τον καθορισμό του χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου στο μέλλον

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Volkswagen, η τεχνογνωσία λογισμικού που αναπτύσσεται συνεχώς είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη πλαισίων και λοιπών συστημάτων που ορίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου. Και αυτό ισχύει είτε μιλάμε για αυτόνομα οχήματα είτε για συμβατικά, με τον οδηγό να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Αυτό που έχουμε, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ένα video στο οποίο δύο ειδικοί της εταιρίας παρουσιάζουν τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για τους Karsten Schebsdat, επικεφαλής του τμήματος Vehicle Dynamics and Chassis Control Systems και Jan Schiedek-Jacht, υπεύθυνο του τμήματος Technical Development Volkswagen R. Ως διάρκεια ξεπερνά τα 30 λεπτά, οπότε είναι αρκετά μεγάλο. Για όποιον όμως ενδιαφέρεται, θα αποτελέσει πηγή πολλών πληροφοριών ως προς το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube