Η Tesla με ρομπότ-αβανταδόρους στην Κίνα [video]

Η Tesla με ρομπότ-αβανταδόρους στην Κίνα [video]

Το Optimus, το ρομπότ της Tesla εργάζεται ως… σουλατσαδόρος σε λίγες εκθέσεις της φίρμας στην Κίνα, με την εταιρεία να πιστεύει ότι έτσι θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων.

Tesla Optimus

Πριν από έναν χρόνο, ο Elon Musk παρουσίασε το Optimus, ένα ανθρωποειδές ρομπότ που περιγράφεται ως συμπύκνωμα της τεχνογνωσίας της Tesla που συνδυάζει προηγμένο λογισμικό, μπαταρία τελευταίας γενιάς και τεχνητή νοημοσύνη. 

Ο πολύ-δισεκατομμυριούχος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του γι’ αυτό το πρότζεκτ και μάλιστα πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να είναι «πιο σημαντικό από τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τα οχήματα με την πάροδο του χρόνου».

Ο Optimus σε ρόλο εργαλείου μάρκετινγκ για να προσελκύει πελάτες στις κινεζικές εκθέσεις της Tesla

Tesla Optimus

Ο Elon Musk βασίζεται στην τεχνογνωσία της Tesla όσον αφορά τη μαζική παραγωγή για να αναπτύξει αυτό το ανθρωποειδές ρομπότ σε μεγάλη κλίμακα. Συγκεκριμένα, η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Optimus στα καταστήματά της. Όχι για την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη των πελατών -τουλάχιστον όχι αμέσως. Τα ρομπότ δεν είναι έτοιμα γι’ αυτό. Απλώς για να προκαλέσει ενδιαφέρον και να προσελκύσει πελάτες.

Οι ομάδες της Tesla είναι πεπεισμένες ότι το ρομπότ Optimus έχει την ικανότητα να κλιμακώνει την κίνηση των πελατών και να πυκνώνει τις διελεύσεις στα καταστήματά τους. Μια προσέγγιση που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Κίνα, μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Tesla. Η καλιφορνέζικη φίρμα τα πηγαίνει πολύ καλά στη σινική αγορά και θα μπορούσε να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων το δεύτερο 6μηνο του 2023.

Tesla Optimus

Όσο περνούν οι εβδομάδες, ο Optimus μοιάζει όλο και λιγότερο με φρικιό και πλησιάζει στην τελική εκδοχή του. Η εταιρεία προσπαθεί να αξιοποιήσει το πρότζεκτ της Tesla στην τεχνητή νοημοσύνη για να τροφοδοτήσει ανάλογα το ανθρωποειδές ρομπότ έτσι ώστε να είναι ικανό να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Επαναλαμβανόμενες αποστολές στην αρχή, ειδικά στα εργοστάσια της Tesla.

Τελικός στόχος του Elon Musk είναι να κάνει το Optimus ένα ευέλικτο ρομπότ «που θα μπορούσε να έχει ο καθένας στο σπίτι του». Μέχρι τότε, το Optimus θα μπορούσε γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο μάρκετινγκ για να προσελκύει πελάτες στο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας της.

Tesla Optimus

Στην Κίνα, τα πρώτα καταστήματα που δοκίμασαν αυτή τη στρατηγική είδαν τη διαφορά. Πολλοί περίεργοι τολμούν και διαβαίνουν το κατώφλι των εκθέσεων Tesla για να περιεργαστούν το ρομπότ. Με την καλιφορνέζικη εταιρεία να πιστεύει ότι μπορεί να τους μετατρέψει σε πελάτες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube