Η Tesla αλλάζει τα radar με κάμερες για το Autopilot

Η Tesla αλλάζει τα radar με κάμερες για το Autopilot

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Tesla σκοπεύει να περάσει σε παραγωγή το Tesla Vision, ένα νέο σύστημα αισθητήρων που θα βασίζεται σε κάμερες και όχι σε radar, για τον περιμετρικό έλεγχο των οχημάτων της.

Η ένταξη αυτού του συστήματος στην παραγωγή θα ξεκινήσει άμεσα, αρχικά στα μοντέλα Model 3 και Model Y που θα κυκλοφορήσουν στην αμερικάνικη αγορά. Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα είναι γιατί αποτελούν τα πλέον εμπορικά μοντέλα της φίρμας, οπότε αναμένεται θα προσφέρουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων, σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρονικών συστημάτων των αυτοκινήτων.

Αναφορικά με την ίδια την απόφαση, πολλοί θα την χαρακτηρίσουν παράτολμη, καθώς μέχρι στιγμής δεν νοείται σύστημα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης που να μην διαθέτει αισθητήρες radar για τον έλεγχο του μπροστινού τόξου του αυτοκινήτου. Τα υπάρχοντα συστήματα radar όχι μόνο μπορούν να αντιλαμβάνονται εμπόδια με ταχύτητα, αλλά επίσης λειτουργούν σε άσχημες καιρικές συνθήκες και σε χαμηλή ορατότητα. 

Ο ίδιος ο ιδρυτής της Tesla, ωστόσο, εδώ και καιρό δεν κρύβει την απέχθειά του για αυτά. Ο Elon Musk πιστεύει πως τα πάντα μπορούν να γίνουν καλύτερα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά οπτικούς αισθητήρες (κάμερες) και υπερήχους. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα χρειαστεί λίγος καιρός ώστε το νέο Tesla Vision να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Αρχικά, ορισμένες λειτουργίες του Autopilot δεν θα είναι διαθέσιμες. Για παράδειγμα, το Autosteer θα παραμένει λειτουργικό για ταχύτητες έως τα 120 km/h. Αντίστοιχα, τα Smart Summon και Emergency Lane Departure Avoidance πιθανά θα είναι απενεργοποιημένα κατά την παράδοση των νέων οχημάτων. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, βέβαια, θα υπάρξουν over-the-air αναβαθμίσεις στο λογισμικό, ώστε να επανέλθουν τα πάντα σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube