Elon Musk: Το Tesla Model Y θα είναι παγκόσμιο best seller το 2023

Elon Musk: Το Tesla Model Y θα είναι παγκόσμιο best seller το 2023

Ο Elon Musk πιστεύει πως το ηλεκτρικό Tesla Model Y θα είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το 2023.

Ο Elon Musk, CEO της Tesla, δήλωσε πως το Model Y θα είναι το πρώτο σε πωλήσεις επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κόσμο το 2023. Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άντρας της Tesla ισχυρίζεται πως μέχρι το 2022 το Model Y θα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου με βάση τον τζίρο (ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης), ενώ το 2023 πιθανότατα θα είναι πρώτο και με βάση τις πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Tesla Model Y [video]

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Για να γίνει παγκόσμιο best seller, το Tesla Model Y θα πρέπει να πουλήσει αρκετά πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες. Ενδεικτικά, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο του 2020 ήταν η Toyota Corolla με 1,1 εκατομμύρια μονάδες - σε μια χρονιά που η αγορά αυτοκινήτου επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία.

Την ίδια στιγμή, η Tesla πούλησε 442.000 μονάδες των Model 3 και Model Y συνδυαστικά μέσα στο 2020, χωρίς να αποκαλύπτει πόσα από αυτά ήταν Model Y. Η πρόβλεψη για τα δύο μοντέλα είναι αύξηση 50% στις πωλήσεις τους κάθε χρόνο, και αν επιβεβαιωθεί θα φέρει τον Elon Musk πιο κοντά στο νέο του στόχο.

Tesla Model Y

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη $438 εκατομμυρίων από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, κέρδη ρεκόρ $518 εκατομμυρίων από την πώληση δικαιωμάτων για εκπομπές COκαι κέρδη $101 από πώληση Bitcoin.

Μέσα στους τρεις μήνες πούλησε 184.800 μονάδες των Model 3 και Model Y και μόλις 2.020 μονάδες των Model S και Model X από ήδη υπάρχον στοκ καθώς η παραγωγή τους έχει σταματήσει σε αναμονή των ανανεωμένων εκδόσεων που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube