Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD!

Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD!

O Elon Musk ανέκρουσε πρύμναν! Η δωδέκατη έκδοση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Tesla Full Self-Driving θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βλέπει καλύτερα τον δρόμο και να αντιδρά πιο έξυπνα και αποτελεσματικά.

Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD!

Η Tesla είχε αποφασίσει να κάνει χωρίς αισθητήρες υπερήχων και άλλα ραντάρ, και τελικά χωρίς τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να εξελίξει τα αυτόνομα ή τουλάχιστον τα υποβοηθούμενα συστήματα οδήγησης Autopilot και FSD. 

H τεχνητή νοημοσύνη κρίθηκε από Elon Musk εκ των ων ουκ άνευ για τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης των Tesla -προσώρας...

Και είχε αποφασίσει να βασίζεται μόνο σε ένα πλέγμα καμερών, χωρίς επεξεργασία δεδομένων από τεχνητή νοημοσύνη. Το σκεπτικό ήταν ότι αν ο άνθρωπος καταφέρνει να οδηγεί μόνο με τα μάτια του, οι κάμερες θα μπορούσαν να πετύχουν στο ίδιο επίπεδο ικανότητας. 

Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD!

Ο Elon Musk όμως άλλαξε γνώμη για ακόμη μια φορά. Αφού είχε διακυρήξει στεντόρεια ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης FSD –Full Self-Driving– σε συνθήκες οδικής κυκλοφορίας (σε αντίθεση με το Autopilot, το οποίο προορίζεται για εθνικές και μεγάλους δρόμους) θα μπορούσε να κάνει χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη για τη λήψη αποφάσεων, τώρα λέει το αντίθετο. Και ανακοινώνει ότι η 12η έκδοση του FSD θα σηματοδοτήσει μια σημαντική πρόοδο χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Το αντίθετο. Μόνο οι ηλίθιοι δεν αναθεωρούν την άποψή τους όταν τα δεδομένα κατατείνουν σε αυτό. Διότι το να βλέπεις είναι μεν καλό, αλλά στη συνέχεια το να ερμηνεύεις τα δεδομένα που συλλέγονται και να αποφασίζεις για μια ενέργεια με βάση αυτά είναι ακόμα καλύτερο. Οι άνθρωποι για τη διεργασία αυτή έχουν το μυαλό τους. Οι κάμερες χρειάζεται να βασίζονται σε ένα λογισμικό.

Η τεχνητή νοημοσύνη διασώθηκε! Aπό το Tesla FSD! 

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τα νευρωνικά δίκτυα που τόσο εξυμνούνται από τον Elon Musk είναι απαραίτητη όταν χρειάζεται να μπορούμε να μαθαίνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα και να (επανα)δράσουμε αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο, ένα σύστημα που συνδυάζει κάμερες, νευρωνικά δίκτυα και τεχνητή νοημοσύνη, θεωρητικά θα επέτρεπε στον συνδυασμό Autopilot-FSD να οδηγεί το ίδιο καλά με έναν άνθρωπο. 

Ωστόσο, η επόμενη αναβάθμιση του Full Self-Driving της Tesla, που βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση σε έκδοση Beta, αντιπροσωπεύει σημαντική πρόοδο σύμφωνα με τον Elon Musk σε σύγκριση με την τρέχουσα έκδοση 11.3.6. Αλλά θα ονομάζεται v11.4, καθώς ο Elon Musk αποφάσισε ότι το όνομα v12 θα αποδοθεί σε μια μεταγενέστερη εξέλιξη. Έκδοση που θα ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη τόσο στην ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες όσο και στη διαχείριση της κατεύθυνσης του αυτοκινήτου, του φρεναρίσματος και του γκαζιού. Αν αναρωτιέστε και εύλογα πότε θα παρουσιαστεί αυτό το περίφημο FSD v12, μόνον ο Elon Musk γνωρίζει. Εκτός κι αν αλλάξει γνώμη!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube