Η Michelin ετοιμάζεται να λανσάρει το επαναστατικό λάστιχο που δεν τρυπάει!

Η Michelin ετοιμάζεται να λανσάρει το επαναστατικό λάστιχο που δεν τρυπάει!

Η Michelin θα λανσάρει τελικά σε ορισμένες αγορές, ξεκινώντας από την Ανατολική Ασία, το ελαστικό «Uptis» χωρίς αέρα και ανθεκτικό στη διάτρηση. Στην Ευρώπη θα περιμένουμε ακόμη για πολλά χρόνια.

Michelin Uptis

Πιθανότατα το επαναστατικό λάστιχο της Michelin το έχετε ξαναδεί σε video στο drive.gr, αλλά όχι στην αγορά. Βλέπετε, το λάστιχο που δεν κλατάρει και ονομάζεται Uptis (Unique Punctureproof Tire System), δεν πωλείται ακόμη στο ευρύ κοινό. Αντίθετα, χρησιμοποιείται από το 2019 σε ορισμένα μηχανήματα κατασκευών και χωματουργικά, αλλά για τον τομέα των ΙΧ και των βαρέων φορτηγών, θα χρειαστεί να περιμένετε.

Η Michelin μόλις επιβεβαίωσε το λανσάρισμα του Uptis στο εγγύς μέλλον. Ο Γάλλος κατασκευαστής μελετά το «business plan» που προβλέπει την αρχική εμπορία του στην Ανατολική Ασία, όπου η κατάσταση των δρόμων ευνοεί την εξέλιξη τέτοιων ελαστικών. Κάτι που όμως δεν θα συμβεί πριν από το 2024. Αρκεί να πούμε ότι το μάρκετινγκ στην Ευρώπη δεν είναι ακόμη στην ατζέντα της Michelin.

Michelin Uptis

Εξελιγμένο από κοινού με τη General Motors για δέκα χρόνια, το λάστιχο αυτό για τη Michelin αποτελεί μια νέα επανάσταση ύστερα από αυτή των ράντιαλ που εφευρέθηκαν τη δεκαετία του ’40. Βασίζεται δε σε μια ελασματοειδή δομή που αναμιγνύει ίνες από καουτσούκ και γυαλί.

Σύμφωνα με τη Michelin, η διάρκεια ζωής του Uptis είναι τριπλάσια από αυτή ενός συμβατικού ελαστικού. Και εκτός από την εξάλειψη του προβλήματος των διατρήσεων, είναι πιο ανθεκτική στα πλαϊνά χτυπήματα, προστατεύοντας έτσι τη ζάντα. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση οποιουδήποτε τύπου πέλματος στη δομή του. Οπότε, το Uptis θα μπορούσε να είναι και καλοκαιρινό και χειμερινό λάστιχο.

Michelin Uptis

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube