Η Mercedes-Benz αποκτά τη δική της ανακύκλωση μπαταριών

Η Mercedes-Benz αποκτά τη δική της ανακύκλωση μπαταριών

Ένα νέο εργοστάσιο για ανακύκλωση μπαταριών στη Γερμανία δρομολογεί η Mercedes-Benz από το 2023. Η τεχνική που χρησιμοποιείται θα εξασφαλίζει 96% ανακύκλωση διαφορετικών τύπων μπαταριών, περιλαμβανομένων και αυτών από γραφίτη.

Η Mercedes-Benz ξεκίνησε την κατασκευή του δικού της εργοστασίου της για ανακύκλωση μπαταριών. Η νέα βιομηχανική μονάδα βρίσκεται στο Kuppenheim στη νότια Γερμανία. Το εργοστάσιο θα είναι λειτουργικό για το πιλοτικό έργο του από το 2023 με τεχνολογικό εταίρο την Primobius και διάσημα ερευνητικά ινστιτούτα.

Υδρομεταλλουργία: Kαινοτόμος τεχνολογία που αυξάνει το ποσοστό στην ανακύκλωση μπαταριών σε περισσότερο από 96%

Αυτή η μονάδα για την ανακύκλωση των μπαταριών χρησιμοποιεί τη λεγόμενη τεχνολογία υδρομεταλλουργίας. Αυτή η τεχνική, με επίσης ένα ακόμη τεχνικό στάδιο, εξαλείφει πλήρως τις πυρομεταλλουργικές διεργασίες που καταναλώνουν ενέργεια και υλικά. Προσφέρει δε τη δυνατότητα ανακύκλωσης του 96% των υλικών σε μπαταρίες κοβαλτίου, νικελίου, λιθίου και (στο μέλλον) γραφίτη.

ανακύκλωση μπαταριών

Για το εργοστάσιο αυτό, η Mercedes υπόσχεται μείωση έως και 70% στις εκπομπές CO2 ανά μπαταρία. Ο αρχικός στόχος είναι η μονάδα να φτάσει σε ικανότητα ανακύκλωσης 2.500 τόνων ετησίως. Τα ανακτημένα υλικά, τα ανακυκλώματα, θα εγχέονται εκ νέου στον βρόχο ανακύκλωσης για να παραχθούν περισσότερες από 50.000 μονάδες μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα EQ της Mercedes. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση; Μία λύση για τις μπαταρίες των EV

Η Mercedes-Benz δίνει μεγάλη σημασία στην κυκλική οικονομία σε αυτή τη νέα εποχής του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης. Περιλαμβάνει δε κυρίως την παραπάνω ανακύκλωση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όπως το λίθιο, το νικέλιο ή το κοβάλτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube