Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την NVIDIA

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την NVIDIA

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Reimagine της Jaguar Land Rover, η συνεργασία με την NVIDIA θα μετασχηματίσει τη σύγχρονη εμπειρία πολυτέλειας για τους πελάτες της ξεκινώντας από το 2025.

Η Jaguar Land Rover σύνηψε μία πολυετή στρατηγική συνεργασία με την NVIDIA, ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την πληροφορική, προκειμένου να εξελίξουν και να δημιουργήσουν από κοινού την επόμενη γενιά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης καθώς και υπηρεσίες και εμπειρίες για τους πελάτες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

Αρχής γενομένης από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Jaguar και Land Rover θα κατασκευάζονται στην πλατφόρμα που στηρίζεται στο λογισμικό  NVIDIA DRIVE -προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης και στάθμευσης καθώς και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέσα στο όχημα το σύστημα θα προσφέρει χαρακτηριστικά AI, όπως παρακολούθηση οδηγού και επιβατών και προηγμένη οπτική απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος. 

Αυτή η πλήρως ολοκληρωμένη λύση βασίζεται στο NVIDIA DRIVE Hyperion, που διαθέτει DRIVE Orin κεντρικούς υπολογιστές AV, λογισμικό DRIVE AV και DRIVE IX, συστήματα ασφαλείας, προστασίας και δικτύωσης και επιπλέον περιμετρικούς αισθητήρες. Το DRIVE Orin είναι ο AI εγκέφαλος του αυτοκινήτου και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα της Jaguar Land Rover, ενώ το DRIVE Hyperion είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα. 
 
Η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσει επίσης λύσεις κέντρου δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά με το NVIDIA DGX για την εκπαίδευση μοντέλων AI και λογισμικό DRIVE Sim βασισμένο στο NVIDIA Omniverse για προσομοίωση φυσικής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες που καθορίζονται από το λογισμικό της Jaguar Land Rover και η αρχιτεκτονική επαλήθευσης και επικύρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος (end-to-end) θα επιτρέψουν την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υποβοηθούμενης και αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος μέσω over-the-air ενημερώσεων λογισμικού.

«Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον ηγέτη του κλάδου της βιομηχανίας NVIDIA είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας Reimagine, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας. 

Η Jaguar Land Rover θα γίνει δημιουργός των πιο επιθυμητών πολυτελών οχημάτων και υπηρεσιών στον κόσμο για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασίας μας με την NVIDIA θα ξεκλειδώσει ένα κόσμο δυνατοτήτων για τα μελλοντικά μας οχήματα καθώς η επιχείρηση συνεχίζει το μετασχηματισμό της σε μία πραγματικά παγκόσμια, ψηφιακή δύναμη», δήλωσε ο Thierry Bolloré, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover.

Ο Jensen Huang, ιδρυτής και CEO της NVIDIA, δήλωσε με τη σειρά του ότι «τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς θα μετασχηματίσουν τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες τεχνολογικές βιομηχανίες. Στόλοι αυτοκινήτων προγραμματιζόμενων μέσω λογισμικού θα προσφέρουν νέες λειτουργίες και υπηρεσίες για όλη τη διάρκεια ζωής των οχημάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Jaguar Land Rover για τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος του τομέα μεταφορών και τη δημιουργία των πιο προηγμένων αυτοκινήτων».  

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να πετύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, στα προϊόντα και στις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.

[Πηγή: Jaguar Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube