Η Jaguar ανακυκλώνει αλουμίνιο από τις I-Pace

Η Jaguar ανακυκλώνει αλουμίνιο από τις I-Pace

Παραγωγή νέων μοντέλων από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο για εξοικονόμηση πόρων και μείωση των εκπομπών CO₂.

Η Jaguar ανακοίνωσε το Reality project, το οποίο έχει στόχο την ανακύκλωση αλουμινίου από παλαιότερες Jaguar μετά το τέλος της ζωής τους, και τη χρήση του στην παραγωγή νέων μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

Η διαδικασία που βρίσκεται σε φάση δοκιμών, ξεκίνησε με πρωτότυπα προ-παραγωγής της Jaguar I-Pace από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οι μπαταρίες. Τα ηλεκτρικά SUV οδηγήθηκαν στην πρέσα και στη συνέχεια έγινε διαχωρισμός των υλικών μέσω προηγμένων αισθητήρων της Axion.

Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο ελέγχθηκε από επιστήμονες του Brunel University που το υπέβαλουν σε δοκιμές αντοχής και βαθμολόγησαν την ποιότητά του ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρεί τις αυστηρές προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθεί σε νέα μοντέλα παραγωγής της Jaguar Land Rover.

Jaguar Reality

Η Jaguar XE του 2014 ήταν το πρώτο όχημα παραγωγής με μέρη του αμαξώματος από κράμα αλουμινίου RC5754 το οποίο αποτελείται κατά 75% από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Σήμερα, η Jaguar Land Rover χρησιμοποιεί 180.000 τόνους αλουμινίου κάθε χρόνο ενώ συνολικά σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούνται ετησίως από τη βιομηχανία 80 εκατομμύρια τόνοι αλουμινίου. Στόχος της βρετανικής εταιρείας είναι να ανακυκλώνει αλουμίνιο από μεγάλους στόλους κοινόχρηστων οχημάτων, κάνοντας πιο αποδοτική και βιώσιμη την παραγωγή νέων μοντέλων, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube