Επίσημο: Ανανεωμένη Jaguar XE

Επίσημο: Ανανεωμένη Jaguar XE

Η αγριόγατα επιστρέφει με πιο επιθετική εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη XE η οποία αποκτά πιο επιθετική σχεδίαση, βελτιωμένη ποιότητα στο εσωτερικό και πλουσιότερο εξοπλισμό, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ισχυρό ανταγωνισμό της κατηγορίας των premium σεντάν.

Εξωτερικά, οι αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα με γραφικά LED σε σχήμα J που ενισχύουν οπτικά το πλάτος του οχήματος. Επιπλέον, οι εκδόσεις R-Dynamic έχουν πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, σκουρόχρωμες λεπτομέρειες και νέα σχέδια τροχών.

Jaguar XE

Στο εσωτερικό, η Jaguar βελτίωσε την ποιότητα με μαλακά υλικά και premium επενδύσεις. Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Touch Pro Duo και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3"  προέρχονται από την ηλεκτροκίνητη I-Pace όπως και το νέο τιμόνι που ενσωματώνει χειριστήρια και κρυφό φωτισμό.

Ο επιλογέας ταχυτήτων SportShift και το JaguarDrive Control (μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει πρόγραμμα οδήγησης) προέρχονται από την F-Type και δίνουν μια σπορ νότα στο σχεδιασμό. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, ο καθρέφτης ClearSight συνδυάζεται με κάμερα οπισθοπορείας με ευρυγώνιο φακό βελτιώνοντας την ορατότητα προς τα πίσω. Τέλος, στις εκδόσεις R-Dynamic το μοντέλο εξοπλίζεται με σπορ καθίσματα, ειδικά εμβλήματα και paddles αλλαγής σχέσεων σε Satin Chrome.

Jaguar XE

Από πλευράς κινητήρων, το premium sedan διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα Ingenium D180 που αποδίδει 180 PS και 43,8 kgm ροπής (κατανάλωση από 4,9 λίτρα/100 km) και τον βενζινοκινητήρα 2.0 Ingenium με απόδοση 250 PS (P250) και 300 PS (P300) - όλοι τους συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η ισχυρότερη έκδοση εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7".

Το αλουμινένιο πλαίσιο και το ελαφρύ αμάξωμα που αποτελείται κατά 75% από αλουμίνιο σε συνδυασμό με την ανάρτηση με διπλά ψαλίδα εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, χαρίζουν στην XE μια δυναμική οδηγική συμπεριφορά, ειδικά όταν ο οδηγός επιλέξει το "Dynamic Mode" που ενισχύει την απόκριση του κιβωτίου και του γκαζιού βελτιώνοντας παράλληλα την αίσθηση του τιμονιού.

Jaguar XE

Ενισχυμένος είναι και ο εξοπλισμός της αγριόγατας αφού από τη βασική έκδοση S εξοπλίζεται με ζάντες 18", all-LED φώτα, ηλεκτρικά δερμάτινα καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και Lane Keep Assist. Για τους πιο απαιτητικούς, οι ανώτερες εκδόσεις SE και HSE και τα διάφορα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού προσθέτουν επιπλέον στοιχεία όπως εξελιγμένο Head-Up Display, εσωτερικό ambient φωτισμό, ενεργή ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα κ.α.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube