Η Hyundai καταθέτει πατέντα τιμονιού με οθόνη στο κέντρο του

Η Hyundai καταθέτει πατέντα τιμονιού με οθόνη στο κέντρο του

O κατασκευαστής από την Νότια Κορέα κατέθεσε πρόσφατα πατέντα ενός τιμονιού που θα έχει στο κέντρο του μία μεγάλη οθόνη και εικάζεται ότι θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό καντράν του αυτοκινήτου.

Patent

Η ζωή μας είναι γεμάτη οθόνες και τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Hyundai έρχεται να προσθέσει άλλη μια αυτή την φορά στο κέντρο του τιμονιού. Η ψηφιακή οθόνη όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μικρού μεγέθους καλύπτοντας όλο το κέντρο του τιμονιού.

Το 2019 η Hyundai είχε παρουσιάσει κάτι παρόμοιο τοποθετώντας δύο οθόνες αφής εκατέρωθεν του τιμονιού στο concept της «Virtual Cockpit». Οι οθόνες αυτές ουσιαστικά αντικαθιστούσαν τα φυσικά κουμπιά που βρίσκονται παραδοσιακά στο τιμόνι.

Η πατέντα όμως αυτή κάνει ακόμα ένα βήμα από το concept του 2019. Ακριβείς πληροφορίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Hyundai αλλά σύμφωνα με κάποια πρωταρχικά σχέδια βλέπουμε την οθόνη να είναι τοποθετημένη στο κέντρο του τιμονιού. Η οθόνη αναμένεται να παρέχει πληροφορίες στον οδηγό εκτελώντας χρέη καντράν και συστήματος infotainment.

Mint concept

Η πρώτη απορία που δημιουργείται στο άκουσμα αυτής της ιδέας είναι που θα τοποθετηθεί ο αερόσακος μιας και στη θέση του θα βρίσκεται πλέον μια οθόνη. Η Hyundai δηλώνει πως η λειτουργία του αερόσακου του τιμονιού δεν θα επηρεαστεί, καθώς η οθόνη θα χρησιμοποιεί διαφορετικές βάσεις από αυτές του αερόσακου και σε περίπτωση ενεργοποίησης του δεν θα καταστρέφεται.

Με την κίνηση της αυτή η Hyundai φαίνεται να τείνει σε μια πιο μινιμαλιστική σχεδιαστική κατεύθυνση με γνώμονα την τεχνολογία και την απλοποίηση του ταμπλό. Κάτι παρόμοιο πάντως είχαμε συναντήσει στο Genesis Mint concept της θυγατρικής της εταιρίας με ένα φουτουριστικό τιμόνι να πλαισιώνει μια οθόνη στο κέντρο του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube