Η Hyundai επενδύει €31,4 δισ. για αυτόνομα, ηλεκτρικά και κοινόχρηστα οχήματα

Η Hyundai επενδύει €31,4 δισ. για αυτόνομα, ηλεκτρικά και κοινόχρηστα οχήματα

Το επενδυτικό πλάνο υποστηρίζεται και από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας που θέλει αυτόνομα οχήματα στους δρόμους το συντομότερο δυνατό.

Ο Όμιλος Hyundai ανακοίνωσε επένδυση ύψους €31,4 δισ. (41 τρισ. won) μέχρι το 2025 για τεχνολογίες του μέλλοντος, με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει έρευνα για αυτόνομα, διασυνδεδεμένα, ηλεκτρικά και κοινόχρηστα οχήματα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση €1,3 δισ. (1,7 τρισ. won) μεταξύ 2021 και 2027 για τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Ο πρόεδρος της χώρας Moon Jae-in δήλωσε πως στόχος είναι τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη Ν.Κορέα μέχρι το 2030 να είναι αυτόνομα, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της αγοράς των αυτόνομων οχημάτων για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Hyundai

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Hyundai εγκαινίασε τμήμα για την εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων

Η κυβέρνηση της Ν.Κορέας έχει την προσδοκία από τη Hyundai να προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 ή επιπέδου 5 (πλήρως αυτόνομη) σε εταιρικούς πελάτες από το 2024 και ευρέως διαθέσιμα για το κοινό από το 2027. Για να υποστηρίξει μια πιο ομαλή μετάβαση στο αυτόνομο μέλλον, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πλαίσιο κανονισμών ασφαλείας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 - και μέχρι το 2025 για τα ιπτάμενα οχήματα.

Στον αντίποδα αυτών των εκτιμήσεων, ορισμένοι αναλυτές και ειδικοί της αγοράς κρίνουν τους στόχους της κυβέρνησης ως υπερβολικά φιλόδοξους. Πιστεύουν επίσης πως η Hyundai θα έπρεπε να αγοράσει την τεχνολογία από άλλους κατασκευαστές καθώς δεν έχει προχωρήσει αρκετά στον τομέα του λογισμικού.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube