Η Hyundai εγκαινίασε τμήμα για την εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων

Η Hyundai εγκαινίασε τμήμα για την εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων

Επικεφαλής θα είναι ο επιστήμονας Dr. Jaiwon Shin με πολυετή καριέρα στη NASA.

Ο όμιλος Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τμήματος με στόχο την εξέλιξη ιπτάμενων οχημάτων, ορίζοντας υπεύθυνο τον Dr. Jaiwon Shin, ειδικό στα θέματα αεροναυτικής που στο παρελθόν ηγήθηκε σε προγράμματα της NASA. Στόχος των εναλλακτικών λύσεων ιπτάμενης κινητικότητας, είναι να μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος.

O Dr. Jaiwon Shin δήλωσε: «Έχοντας εργαστεί στην έρευνα και την εξέλιξη τεχνολογίας αιχμής στον τομέα της αεροναυτικής στη NASA για 30 χρόνια, είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την ευκαιρία που μου δίνεται να διαμορφώσω μια στρατηγική για την ιπτάμενη κινητικότητα του μέλλοντος στο Hyundai Motor Group. Η νέα ομάδα στη Hyundai θα εξελίξει τις βασικές τεχνολογίες που θα καταστήσουν την εταιρεία ως την κινητήρια δύναμη σε αυτόν τον τομέα που αναμένεται να αναπτυχθεί σε μια αγορά αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.».

 

Ο Dr. Shin που έχει βραβευθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για την προσφορά του, έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Στη NASA, είχε ηγηθεί project 725 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ των οποίων ένα υπερηχητικό αεροσκάφος X-plane, ο εξηλεκτρισμός των αεροσκαφών, ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας UAS κ.α.

Η Hyundai είναι η πρώτη εταιρεία που ιδρύει ένα in-house τμήμα για ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως και άλλοι κατασκευαστές όπως η Toyota και η Geely έχουν επενδύσει σε αντίστοιχα project στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube