Η HELLA έχει κατασκευάσει περισσότερους από 500 εκατ. αισθητήρες πεντάλ γκαζιού

Η HELLA έχει κατασκευάσει περισσότερους από 500 εκατ. αισθητήρες πεντάλ γκαζιού

Η πρώτη σειριακή παραγωγή αισθητήρων πεντάλ γκαζιού ξεκίνησε το 1996. Σήμερα η HELLA είναι παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς με μερίδιο πάνω από 40%.

Hella

Η HELLA, ο προμηθευτής αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται υπό την ομπρέλα FORVIA, ξεπέρασε το όριο των 500 εκατομμυρίων πεντάλ γκαζιού. Οι πρώτοι αισθητήρες πεντάλ γκαζιού βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της πριν από περισσότερα από 25 χρόνια. 

Με μερίδιο αγοράς άνω του 40%, η HELLA είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς και προμηθεύει πολυάριθμους διεθνείς κατασκευαστές αυτοκινήτων από ένα παγκόσμιο δίκτυο με εννέα εγκαταστάσεις παραγωγής. Το καλοκαίρι του περασμένου έτους, η HELLA έθεσε επίσης σε σειριακή παραγωγή ένα πεντάλ επιτάχυνσης με ασφάλεια ASIL D, το οποίο αντιπροσωπεύει τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αισθητήρες του πεντάλ γκαζιού ανιχνεύουν τη θέση του πεντάλ και μεταδίδουν την αντίστοιχη εντολή για επιτάχυνση ή μείωση της ισχύος του κινητήρα στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα. 

«Οι αισθητήρες πεντάλ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των πολλών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της HELLA που συμβάλλουν στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση στην καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ο Marco Döbrich, υπεύθυνος για το τμήμα προϊόντων αισθητήρων της HELLA.

«Το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα από τότε που μπήκαμε στην αγορά αποδεικνύει την ικανότητά μας να φέρνουμε στο δρόμο αισθητήρες με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, οι οποίοι δεν είναι μόνο στιβαροί και εξαιρετικά ακριβείς. Με ποσοστό ελαττωμάτων σημαντικά κάτω από ένα μέρος ανά εκατομμύριο, αποτελούν επίσης το σημείο αναφοράς του κλάδου όσον αφορά την ποιότητα και την αξιοπιστία» συμπλήρωσε ο Marco Döbrich.

Η HELLA δραστηριοποιείται στην αγορά των αισθητήρων πεντάλ γκαζιού από το 1996 και ήταν ήδη ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που διέθετε αισθητήρες πεντάλ γκαζιού σε σειριακή παραγωγή, οι οποίοι μεταδίδουν την εντολή του οδηγού στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα μέσω αμιγώς ηλεκτρονικών σημάτων χωρίς τη βοήθεια μηχανικών στοιχείων (by wire). 

HELLA

Οι αισθητήρες πεντάλ γκαζιού έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν το πεντάλ γκαζιού, την παραγωγή δύναμης πεντάλ και την παραγωγή σήματος σε μια συμπαγή, αρθρωτή μονάδα. Αυτό επιτρέπει την προσαρμογή του σχεδιασμού και της αίσθησης του πεντάλ στις εκάστοτε απαιτήσεις του πελάτη. Η καρδιά της μονάδας είναι η αυτοαναπτυγμένη ιδέα αισθητήρα χωρίς φθορά CIPOS (Contactless Inductive Position Sensor), την οποία η HELLA εισήγαγε για πρώτη φορά στην αγορά.

Ταυτόχρονα, η HELLA εργάζεται πάνω σε νέες έννοιες πεντάλ που υλοποιούν μια νέα εσωτερική σχεδίαση με βελτιστοποιημένους και ευέλικτους χώρους ποδιών. 

«Τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα έχουν νέες απαιτήσεις όσον αφορά το σχεδιασμό και την άνεση» τονίζει ο Marco Döbrich. «Η αγορά των τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει τους αισθητήρες πεντάλ μας, θα συνεχίσει επομένως να αυξάνεται. Η πολυετής εμπειρία μας και η ηγετική θέση μας στην αγορά στον τομέα αυτό μας επιτρέπουν να προμηθεύουμε τους πελάτες μας με αισθητήρες υψηλής απόδοσης και ακρίβειας και να τους προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις.»

Πηγή: HELLA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube