Η Ford Mustang Mach-E παρκάρει μόνη της! [video]

Η Ford Mustang Mach-E παρκάρει μόνη της! [video]

Για όσους δεν το έχουν με το παρκάρισμα, το σύστημα Active Park Assist 2.0 της Ford θα αποτελέσει έναν ακόμα λόγο να δουν με καλό μάτι τη νέα, ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Η τεχνολογία μπορεί κάποιους να τους τρομάζει, κατά κανόνα όμως έρχεται για να διευκολύνει και να κάνει πιο ασφαλή τη σχέση μας με το αυτοκίνητο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η οποία διαθέτει μία υπερσύγχρονη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων. Μεταξύ άλλων, εφοδιάζεται με το Active Park Assist 2.0, το οποίο επιτρέπει την εντελώς αυτόνομη στάθμευση του αυτοκινήτου, χωρίς τον ουσιαστικό έλεγχο του οδηγού. 

Πως γίνεται αυτό; Χάρη σε μία σειρά καμερών, αισθητήρων υπερήχων αλλά και με το κατάλληλο λογισμικό. Ενεργοποιώντας ο οδηγός το σύστημα, το αυτοκίνητο του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει να σταθμεύσει στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά του δρόμου, καθώς και αν η ζητούμενη θέση είναι παράλληλη ή κάθετη προς αυτόν. 

Ακολούθως, ο οδηγός συνεχίζει το δρόμο του μέχρι το ίδιο το αυτοκίνητο να ανιχνεύσει ένα κατάλληλο σημείο για στάθμευση. Κατόπιν ζητάει από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα και να επιλέξει στο κιβώτιο το «Ν». Πλέον τα πάντα είναι έτοιμα. Αρκεί η παρατεταμένη πίεση στο σχετικό μπουτόν -στη βάση της κεντρικής κονσόλας- και τα ηλεκτρονικά αναλαμβάνουν τα πάντα. Το σύστημα διεύθυνσης, το γκάζι, το φρένο αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων. Επειδή όμως είναι άλλο να περιγράφουμε την όλη διαδικασία και άλλο να τη βλέπετε στην πράξη, δεν έχετε παρά να πατήσετε το play στο video που ακολουθεί. Έτσι θα καταλάβετε πως η στάθμευση ενός SUV των 4,7 μέτρων μπορεί να γίνει παιχνίδι. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube