Η Bosch ετοιμάζει κόκπιτ 3D

Η Bosch ετοιμάζει κόκπιτ 3D

H γερμανική προμηθεύτρια Bosch ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός Cockpit 3D, ικανού να απεικονίζει πληροφορίες σε διάφορα επίπεδα με τη μορφή ολογράμματος.

Παρόλο που ορισμένοι κατασκευαστές, όπως το Groupe PSA, χρησιμοποιούν την ονομασία «3D» για το κόκπιτ τους, στην πραγματικότητα, τρισδιάστατα όργανα δεν υπάρχουν ακόμα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Αλλά η Bosch εργάζεται ήδη πάνω σε αυτό το πρότζεκτ. Η γερμανική προμηθεύτρια εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την εξελικτική εργασία που έγινε στα όργανα τρισδιάστατης απεικόνισης, αλλά και σε όργανα ελέγχου με πλήρη εξατομίκευση.

Η Bosch, που ήταν η πρώτη που λανσάρισε ένα καμπύλο καντράν στο κόκπιτ της τελευταίας γενιάς του Volkswagen Touareg, εξήγησε ότι ο τρισδιάστατος σχεδιασμός θα παρέχει πληροφορίες που θα απεικονίζονται ταχύτερα και θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού.

Η εικόνα δείχνει πράγματι έναν επερχόμενο κίνδυνο με ένα σήμα που προβάλλεται εμπρός από το σύνολο του καντράν. Η Bosch θεωρεί επίσης την πλοήγηση 3D εξαιρετικό τρόπο για τη βελτίωσή της κατά την οδήγηση. 

bosch

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν σταθμεύεις κοντά σε τοίχο ή σε περιορισμένο χώρο: Τότε το 3D θα μπορούσε να αναπαράγει μια εικόνα του χώρου μεταξύ του εμπρός προφυλακτήρα και του τοίχου. Όπως μια κάμερα οπισθοπορείας, αλλά με εικονική πραγματικότητα.

Τα ψηφιακά όργανα και το head-up display εξάλλου βρίσκονται ακόμα σε φάση εξέλιξης, καθώς κατασκευαστές όπως η Jaguar εργάζονται πάνω στην τρισδιάστατη απεικόνιση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube