Η BMW και η Pirelli ανέπτυξαν από κοινού ένα καινοτόμο χειμερινό ελαστικό

Η BMW και η Pirelli ανέπτυξαν από κοινού ένα καινοτόμο χειμερινό ελαστικό

Η BMW και η Pirelli ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα καινοτόμο χειμερινό ελαστικό που προορίζεται ειδικά για τη BMW Σειρά 7.

BMW Pirelli

Το BMW Group και η Pirelli συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν τα νέα ελαστικά P Zero Winter 20’’ που προορίζονται για την BMW Σειρά 7 και εστιάζουν στην αύξηση της αυτονομίας, φέροντας την ευρωπαϊκή σήμανση «A class» όσον αφορά την αντίσταση κύλισης.

Αυτή η συλλογική προσπάθεια θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς ειδικά για τα ελαστικά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας στους οδηγούς μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης με αυξημένη αυτονομία, ασυμβίβαστη άνεση και άριστη απόδοση σε χειμερινές συνθήκες σε διαφορετικές επιφάνειες.

Όλα τα ελαστικά της BMW αναπτύσσονται ειδικά για τα μοντέλα της μάρκας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τεχνολογίας και, ως εκ τούτου, φέρουν την ειδική σήμανση της BMW με το χαρακτηριστικό αστέρι ως επίσημη σφραγίδα έγκρισης. Αυτή η σήμανση διασφαλίζει ότι τα ελαστικά των μοντέλων BMW πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις που έχει θέσει η μάρκα για βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια. Αυτό συνάδει με τη στρατηγική Perfect Fit της Pirelli, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ειδικών ελαστικών για τα αυτοκίνητα στα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν.

Σε σύγκριση με τα θερινά, τα χειμερινά ελαστικά επηρεάζουν την αυτονομία του αυτοκινήτου λόγω της υψηλότερης αντίστασης κύλισης η οποία οφείλεται στη σύνθεση της γόμας και τη χάραξη του πέλματος, που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχουν πρόσφυση σε χιονισμένη και παγωμένη υγρή άσφαλτο. Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού περιγράφει τη δύναμη που απαιτείται για την κύλιση, η οποία επηρεάζει άμεσα την αυτονομία ενός οχήματος.

Το νέο ελαστικό 20’’ που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Pirelli αντισταθμίζει αυτά τα μειονεκτήματα με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας έως και 50 km για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 σε σύγκριση με ένα τυπικό χειμερινό ελαστικό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο Pirelli P Zero Winter 2 βασίζονται σε σημαντικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στη χάραξη του πέλματος και τη σύνθεση της γόμας του.

BMW Pirelli

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ της BMW και της Pirelli αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην τεχνολογία ελαστικών όσον αφορά τις δυνατότητες των χειμερινών ελαστικών στον τομέα της αυτονομίας», δήλωσε ο Dr. Mihiar Ayoubi, Senior Vice President, Development Driving Pleasure στο BMW Group. «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Pirelli για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης που συνδυάζει το γνωστό υψηλό επίπεδο απόδοσης σε χιονισμένο και βρεγμένο οδόστρωμα με σημαντικό θετικό αντίκτυπο για τα αμιγώς ηλεκτρικά μας οχήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτά τα ελαστικά αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσής μας να διευρύνουμε τις δυνατότητες των αυτοκινήτων μας από κάθε άποψη».

Το νέο προϊόν που ανέπτυξαν από κοινού το BMW Group και η Pirelli συνάδει με τους στόχους βιωσιμότητας των δύο εταιρειών, καθώς ανανεώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται όπου είναι τεχνικά εφικτό, ενώ μειωμένο είναι και το αποτύπωμα εκπομπών CO2 των εργοστασίων στα οποία κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα ελαστικά.

Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει το κοινό όραμα της BMW και της Pirelli για περιβαλλοντικά υπεύθυνη κινητικότητα και την αφοσίωσή τους να διευρύνουν περαιτέρω τα όρια της τεχνολογίας ελαστικών. Το ελαστικό θα είναι διαθέσιμο για τη Σειρά 7 της BMW από τον Αύγουστο του 2024. Στόχος είναι να επεκταθεί αυτή η νέα τεχνολογία και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της BMW, με πρώτη τη νέα BMW X3 το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Πηγή: BMW Group
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube