Η BMW εξελίσσει ένα νέο V8 κινητήρα

Η BMW εξελίσσει ένα νέο V8 κινητήρα

Φήμες τον θέλουν να τοποθετείται στο επερχόμενο M5 CS με την ισχύ του να φτάνει τους 625 ίππους.

Η BMW εξελίσσει ένα νέο κινητήρα V8, κάτι που προκαλεί μάλλον έκπληξη δεδομένης της ώθησης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση. Αλλά προφανώς τα πλάνα της Βαυαρικής εταιρείας για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον περιλαμβάνει οκτακύλινδρους κινητήρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (που πάντως δεν είναι επίσημες αναφορές), ο νέος αυτός κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε 2 με 3 χρόνια και δεν θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο, αλλά θα αποτελεί μια αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος που ακούει στο κωδικό όνομα S63 και χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα της σειράς Μ, συμπεριλαμβανομένης και της M5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε τη νέα BMW M5

Η νέα ονομασία του κινητήρα θα είναι μάλλον «S68» και η χωρητικότητά της είναι πολύ πιθανό να πέσει κάτω από το 4,4 λίτρα, καθώς στην Κίνα (αγορά στην οποία «ποντάρει» πολύ η BMW), κινητήρες πάνω από 4 λίτρα υφίστανται πολύ βαριά φορολογία.

Η BMW έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θέλει να συνδυάσει εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης στις υβριδικές της εκδόσεις, αλλά τώρα βλέπουμε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και με τη νέα V8 μονάδα που ετοιμάζει, είτε σε μια ήπια υβριδική έκδοση, είτε σε μια επαναφορτιζόμενη υβριδική.

Σύμφωνα με τις ίδιες – πάντα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - ο νέος V8 κινητήρας θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά κάτω από το καπό της M5 CS που θα αποδίδει 625 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube