node/35164

Η Audi επενδύει ξανά στο υδρογόνο

Επανεκκίνηση του προγράμματος h-tron και νέο πρωτότυπο μέσα στο 2019.

Η Audi εντατικοποιεί την εξέλιξης της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου σύμφωνα με τον Bram Schot, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας.

Ο λόγος για την επανεκίνηση του προγράμματος h-tron της Audi είναι η αμφιβολίες για το αν θα επαρκούν οι φυσικοί πόροι για την παραγωγή μπαταριών στο μέλλον, αλλά και για το αν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πιο απαιτητικών πελατών.

Bram Schot

Ο Bram Schot δήλωσε στο Autocar: «Θέλουμε να το επιταχύνουμε. Θα βάλουμε σε μεγαλύτερη προτεραιότητα τις κυψέλες υδρογόνου - με περισσότερα χρήματα, ανθρώπους και αυτοπεποίθηση».

Ο πρόεδρος της Audi επιβεβαίωσε πως μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί ένα νέο FCEV (ηλεκτρικό όχημα με κυψέλες υδρογόνου) έκτης γενιάς σε μορφή πρωτοτύπου. Επιπλέον, δήλωσε πως μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής ίσως παρουσιαστεί το 2021 στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος για επιλεγμένους πελάτες της εταιρείας.

Όσο για το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής της Audi με κυψέλες υδρογόνου, αυτό μάλλον θα έρθει στο δεύτερο μισό της επόμενης δεκαετίας και θα προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Audi h-tron quattro

Το τελευταίο πρωτότυπο που χρησιμοποιούσε τεχνολογία κυψελών υδρογόνου ήταν το Audi h-tron quattro του 2016, με αυτονομία 600km και ανεφοδιασμό σε κάτω από 4 λεπτά.

Η νέα, έκτη γενιά κυψελών υδρογόνου της Audi εξελίσσεται σε συνεργασία με την Hyundai, μετά από τη συμμαχία των δύο εταιρειών που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2018. Στόχος είναι η αύξηση της αυτονομίας που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς τους μεγάλους χρόνους φόρτισης των συμβατικών μπαταριών και τα προβλήματα που προκαλούν στην απόδοσή τους οι χαμηλές θερμοκρασίες.

node/39636

Η διαφήμιση του Audi RS 4 που ενόχλησε το κοινό

Μετά από τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη μέσω νέων αναρτήσεων στο Twitter.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Η διαφήμιση του Audi RS 4 που ενόχλησε το κοινό

Μια διαφήμιση της Audi που δημοσιεύθηκε στο Twitter την Κυριακή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του κοινού και την άμεση απάντηση της εταιρείας με μια σειρά απολογητικών αναρτήσεων. Ο λόγος για την φωτογραφία ενός κοριτσιού πολύ μικρής ηλικίας το οποίο στέκεται μπροστά από τη γρίλια του νέου Audi RS 4 φορώντας γυαλιά ηλίου και κρατώντας στο χέρι του μια μπανάνα.

Μέρος του κοινού θεώρησε πως η εικόνα αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα (λόγω του σχήματος της μπανάνας), ενώ οι περισσότεροι άσκησαν κριτική για θέματα ασφαλείας καθώς το παιδί κάθεται πολύ κοντά στη μάσκα του αυτοκινήτου και το μικρό του ύψος (λόγω ηλικίας) το καθιστά μη ορατό από τη θέση του οδηγού.

Απαντώντας στα σχόλια των ακολούθων της, η Audi έγραψε: «Σας ακούμε και ας ξεκαθαρίσουμε αυτό: Νοιαζόμαστε για τα παιδιά. Το Audi RS 4 είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης. Για αυτό και το παρουσιάσαμε με διάφορα μέλη μιας οικογένειας στη διαφημιστική καμπάνια.»

«Ελπίζαμε πως θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε αυτά τα μηνύματα, δείχνοντας πως ακόμα και οι ποιο αδύναμοι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν με την τεχνολογία RS. Αυτό ήταν λάθος! Η Audi δεν σκόπευε ποτέ να πληγώσει τα συναισθήματα κανενός.»

«Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη για αυτή την εικόνα που δεν είχε ευαισθησία, και σας διαβεβαιώνουμε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον. Επιπλέον θα διεξάγουμε άμεσα εσωτερική έρευνα για το πώς αυτή η καμπάνια δημιουργήθηκε και αν οι μηχανισμοί ελέγχου έσφαλαν σε αυτή την περίπτωση.»

Ακολουθούν τα tweet της Audi.

 

node/39620

Είναι αυτό το νέο Audi Q5 Sportback;

Φωτογραφίες από την Κίνα αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της έκδοσης Sportback του ανανεωμένου Audi Q5.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Είναι αυτό το νέο Audi Q5 Sportback;

Καθώς περιμένουμε για την επίσημη πρεμιέρα του Audi Q5 Sportback, φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου από την Κίνα χωρίς ιδιαίτερο καμουφλάζ έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Δε γνωρίζουμε αν το εικονιζόμενο μοντέλο είναι όντως η έκδοση παραγωγής του επερχόμενου coupe-SUV της Audi, όμως μοιάζει αρκετά με αυτό που θα περιμέναμε από ένα Q5 Sportback.

Τα κοινά στοιχεία με το πρόσφατα ανανεωμένο Q5 εντοπίζονται στους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα, τη γρίλια Singleframe, το καπό, την χαρακτηριστική καμπύλη γραμμή στο προφίλ που αγκαλιάζει τα φτερά, το παρμπρίζ και τις εμπρός πόρτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q5 [video]

Το υπόλοιπο αμάξωμα έχει ανασχεδιαστεί, με νέα φώτα εμπρός που ενσωματώνουν σκαλοπάτι και θυμίζουν αυτά του Q3 Sportback, όπως η νέα γραμμή παραθύρων και η εντονότερη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Στην ουρά, ξεχωρίζει το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, ο σπορ προφυλακτήρας και τα νέα πίσω φώτα που όπως και τα εμβλήματα της Audi είναι καλυμμένα.

Η γκάμα κινητήρων του Q5 Sportback αναμένεται να είναι ίδια με αυτή του Q5, όπως και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Όσο για τους ανταγωνιστές, το νέο μοντέλο της Audi θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι από την BMW X4 και την Mercedes-Benz GLC Coupe.

[Πηγή: Carscoops]