Η αρχή λειτουργίας του νέου Toyota Hybrid System - THS II [video]

Η αρχή λειτουργίας του νέου Toyota Hybrid System - THS II [video]

Με ένα επεξηγηματικό video, η Toyota μας αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα πλεονεκτήματα του νέου υβριδικού της συστήματος, THS II.

Οι Ιάπωνες αποτελούν πρωτοπόρους σε θέματα υβριδικής τεχνολογίας. Και με το νέο Yaris, αποδεικνύουν πως συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Αναφορικά με τη δοκιμή του αυτοκινήτου, μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με το υβριδικό σύστημα που φέρει, για το οποίο η Toyota ανέβασε ένα επεξηγηματικό video στο κανάλι της στο YouTube.

Η λειτουργία του Toyota Hybrid System ΙΙ δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από αυτή της προηγούμενης γενιάς. Τα πάντα όμως γίνονται πιο αποδοτικά, βελτιώνοντας τόσο την κατανάλωση, όσο και την εμπειρία του χρήστη. Αρχικά, ο συσσωρευτής που χρησιμοποιείται, είναι ιόντων λιθίου, νέας γενιάς, ο οποίος προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα και παροχή ενέργειας. 

Ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιορίζει τις απώλειες ενέργειας, να προσφέρει επιπλέον ισχύ, άμεση απόκριση και παράλληλα πιο ομαλές εκκινήσεις. Η γεννήτρια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση, έχει μειωμένο μέγεθος, σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα ανακτά περισσότερη ενέργεια από την κίνηση του οχήματος. Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα, διαθέτει αρκετή ισχύ ώστε να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά το δημοφιλές supermini σε έναν ευρύτερο φάκελο χρήσης. Περισσότερα για το νέο Toyota Hybrid System - THS II θα ανακαλύψετε στο video της εταιρίας, που παραθέτουμε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube