Hyundai: Νέο ολογραφικό head-up display

Hyundai: Νέο ολογραφικό head-up display

Η τεχνολογία προβολής in-car εξελίσσεται ραγδαία, με τη Hyundai να παρουσιάζει στο CES στο Las Vegas σύστημα ολογραφικής επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Hyundai λανσάρισε το παγκοσμίως πρώτο σύστημα πλοήγησης με ολογραφική επαυξημένη πραγματικότητα στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas.

Εξελιγμένο σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία WayRay, η τεχνολογία αυτή βασίζεται σε προηγούμενες προσπάθειες που έκανε μόνη της η Hyundai στη τεχνολογία ολογραφικής απεικόνισης, και έκανε ντεμπούτο στο εφετινό CES πάνω σε μια μπερλίνα Genesis G80.

H Hyundai ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα μεταδώσει στον οδηγό αποτελεσματικότερα και σε πραγματικό χρόνο τις διάφορες προειδοποιήσεις όσον αφορά την καθοδήγηση και την πλοήγησης. Ενώ παράλληλα ότι θα ενισχύσει την απόδοση των οδηγικών βοηθημάτων, όπως το σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα και προειδοποίησης για επικείμενη σύγκρουση.

Η στερεοσκοπική εικόνα του ολογραφικού συστήματος πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλεται σαν να είναι 15 μέτρα εμπρός από τον οδηγό. Σε εικονικό μέγεθος 1.310 x 3.512 mm, εμφανίζει τις οδηγίες σαν να είναι σχεδιασμένες πάνω στον ίδιο το δρόμο.

Hyundai holographic head-up display

Η Hyundai ελπίζει ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους οδηγούς να περιηγηθούν με ασφάλεια χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο. Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία λέει ότι θα εξελίξει περαιτέρω το σύστημα για να περιλάβει προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης, σήματα κυκλοφορίας, πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ακόμη και κυκλοφοριακές και καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, μέσω μιας πλατφόρμας συνδεσιμότητας που αποκαλεί V2X ή Vehicle to Everything.

«Το αυτοκίνητο επίδειξης που φέραμε στο CES είναι το πρώτο βήμα του πρωτοτύπου, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την καινοτόμο τεχνολογία», δήλωσε ο Yunseong Hwang, διευθυντής της ομάδας επιχειρήσεων ανοιχτής καινοτομίας της Hyundai. «Τα μελλοντικά παρμπρίζ κινητικότητας θα είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι γυαλί. Το παρμπρίζ ολογραφικής επαυξημένης πραγματικότητας θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την παροχή νέων υπηρεσιών και θα οδηγήσει σε νέες in-car εμπειρίες».

Hyundai holographic head-up display

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Hyundai θα μπορούσε σύντομα να αντικαταστήσει το head-up display όπως το γνωρίζουμε. Και καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει το ταμπλό, καταργώντας τα παραδοσιακά όργανα ελέγχου, όπως τα γνωρίζουμε 100 χρόνια τώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube