Επίσημο: Νέο Genesis G80 2017

Επίσημο: Νέο Genesis G80 2017

H Genesis, o πολυτελής κλάδος της Hyundai Motor Company αποκάλυψε το νέο μεσαίο σεντάν της γκάμας της, Genesis G80.

Το ντεμπούτο του νέου G80 αποτελεί την άφιξη του δεύτερου αυτοκινήτου -ύστερα από τη λιμουζίνα G90- μιας σειράς μοντέλων Genesis που θα λανσαριστούν μέχρι το 2020.

Και «καλά», θα αναρωτηθούν οι πιο ψαγμένοι και γνώστες των αμερικανικών αυτοκινητικών θεμάτων, «…αυτό δεν είναι το Hyundai Genesis 2016 με άλλο όνομα»; Και κατά κάποιο τρόπο, έτσι είναι. Από την άλλη όμως όχι, διότι η φιλοσοφία της Genesis είναι διαφορετική από αυτή της Hyundai. Με απλά λόγια, ο τρόπος για να περιγραφούν τα Genesis εκφράζεται μια χαρά από το σλόγκαν της φίρμας: «Πολυτελώς Εξελιγμένα».

Σε σχέση με το Hyundai Genesis 2016 που πουλιόταν στις ΗΠΑ, το Genesis G80 ενσωματώνει αισθητικές αλλαγές, όπως το πιο επιβλητική μάσκα και προφυλακτήρες, καθώς και τα ελαφρά ανασχεδιασμένα εμπρός φανάρια.

 

Μαζί με το Genesis G80, η εταιρεία παρουσίασε στο Busan Auto Show και το G80 Sport. Ένα τριμ που αναβαθμίζει το βασικό G80, με νέους πιο σπορ προφυλακτήρες, τέσσερις μπούκες εξάτμισης και γρίλια στη μάσκα που διαφοροποιεί σημαντικά τον οπτικό χαρακτήρα του βασικού σεντάν.



Η γκάμα των κινητήρων του G80 περιλαμβάνει για βασικό μοτέρ ένα 3,8λιτρο V6 GDI με 311 PS και 40,5 kgm και στη συνέχεια ένα 3,3λιτρο διτούρμπινο Lambda II GDI V6 με 365 άλογα και 52 kgm. Στην αμερικανική αγορά, την κορυφή της γκάμας θα καταλάβει ένα 5λιτρο ατμοσφαιρικό GDI V8 με 420 PS και 52,9 kgm.

Όπως ανεμένετο, ο εξοπλισμός είναι πληθωρικός, με επενδύσεις πραγματικού ξύλου με ματ βερνίκι και αλουμινένιες διακοσμήσεις στην καμπίνα, προσαρμοζόμενα εμπρός φώτα, Apple CarPlay για το iPhone και πάει λέγοντας.



Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Genesis G80 θα υπάρξουν αργότερα μέσα στο 2016 και όταν το αυτοκίνητο πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη βορειοαμερικανική αγορά, που θα είναι και στο φυσικό εμπορικό πεδίο του. Το επόμενο μοντέλο που αναμένουμε από την Genesis είναι το G70, ένα κόμπακτ premium σεντάν, πρόκριμα του οποίου αποτελεί το πρωτότυπο New York.

[Πηγή Genesis]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube