Hyundai & Kia: Παίξ’ το βελτιωτής μέσω app!

Hyundai & Kia: Παίξ’ το βελτιωτής μέσω app!

Εφαρμογή από τον κορεατικό όμιλο που θα επιτρέπει στους χρήστες EV να αλλάζουν τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου τους.

Το πλεονέκτημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι μπορείς να παίξεις εύκολα σε μια σειρά παραμέτρων, επεμβαίνοντας απλώς στη διαχείριση του υπολογιστή του αυτοκινήτου. Αλλά αυτού του είδους οι ρυθμίσεις δεν θα αποτελούν προσεχώς αποκλειστικό πεδίο των μηχανικών, δεδομένου ότι ο όμιλος Hyundai ανακοίνωσε την εξέλιξη μιας εφαρμογής ειδικά για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο στόχος είναι να τους προσφέρεται μια ολόκληρη δέσμη ρυθμίσεων που θα την κάνουν απλώς μέσω του smartphone τους. Είτε πρόκειται να αλλάξεις τη μέγιστη ροπή, την επιτάχυνση/επιβράδυνση, την απόκριση του τιμονιού, το φρενάρισμα για την ανάκτησης ενέργειας ή τη διαχείριση του κλιματισμού.

tuning app

Ο στόχος είναι να προσφέρει εξατομικευμένα «προφίλ» για κάθε οδηγό, έτσι ώστε να υπάρχει η πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης. Φυσικά, φανταζόμαστε ότι αυτό το είδος του εργαλείου θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για τους διαχειριστές στόλων σε εταιρείες. Αλλά θα μπορούσε επίσης να τέρψει τους ιδιοκτήτες EV που θα βρουν εκεί έναν τρόπο να προσωποποιήσουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τους.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμη στη φάση της εξέλιξης και προσώρας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο χρόνος που αυτή θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube